Uşak MHP Uşak'ta Kuruçay Güven Tazeledi - Son Dakika
Güncel

Uşak MHP Uşak'ta Kuruçay Güven Tazeledi

MHP Uşak'ta Kuruçay güven tazelediMİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) ilk kez il kongrelerini aynı gün yapma kararı alarak bugün 41 ilde sandığa giderken, MHP Uşak İl Kongresi'nde mevcut başkan Muhterem Kuruçay kongrede tekrar başkan seçildi.

21.05.2017 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Uşak'ta Kuruçay güven tazeledi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) ilk kez il kongrelerini aynı gün yapma kararı alarak bugün 41 ilde sandığa giderken, MHP Uşak İl Kongresi'nde mevcut başkan Muhterem Kuruçay kongrede tekrar başkan seçildi.

Uşak Çağrı Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen MHP Uşak İl Kongresi'ne MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu, MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay ve partililer katıldı. Divan Başkanlığı'na seçilen Ahrazoğlu, kongre öncesi partililere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajını okudu. MHP'nin 48 yıllık siyasi hayatında Türk milletinin varlığı, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliğin bozulmaması için mücadele ettiğini belirten Ahrazoğlu, şöyle konuştu: "MHP hareketini kimsenin lekelemeye, şahsi çıkar uğruna heba etmeye hakkı yoktur. Buna da MHP müsaade etmeyecektir. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Ülkemiz 15 Temmuz'da büyük bir isyan, kalkışma ve işgalle karşı karşıya kaldı. Milletimizin feraseti ve özellikle liderimiz Devlet Bahçeli'nin o gece Ankara'da tek siyasi lider oluşu, 'Nereden gelirse gelsin, biz bu kalkışmaya karşıyız, mevcut hükümetin yanındayız' diyerek tuzağı bozmuştur. Bunu anlamayan zihniyetler 15 Temmuz'dan sonra da MHP'ye ve ülkücü harekete hakaretlere başlamıştır. Batı emperyalizmi, Haclı zihniyeti ülkemizi işgal edememiştir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen yıl 11 Ekim'de Anayasa değişikliği konusunda hükümete 'Anayasayı buyurun getirin' demesiyle anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da Türk milletinin önüne geldiğini kaydeden Ahrazoğlu, "Anayasa değişikliğini çekemeyenler ve hazmedemeyenler, kaosa karşı tedbir alma konusunda iftira kampanyalarını sürdürerek MHP'ye ve bilge liderine saldırılarına devam etmektedir. 16 Nisan'da milletimizin verdiği kararla bu işe nokta konmuştur. MHP bundan sonraki süreçte daha güçlü ve daha kuvvetli bir süreçte olacağı için bunu görenler yine saldırılara devam etmiştir. Bugün 41 ilimizde bir arada yapılan il kongrelerimizde bu şer odakları dağıtılacak, MHP kendi öz benliğine, ruhuna, fikir anlayışına sahip olan insanlarla beraber yol arkadaşlığı yaparak iktidara doğru yürüyecektir. Yapılan kongrelerde göreve gelen yeni yönetimlerin ülke genelinde MHP'yi yerelde ve genelde iktidar yapacağına inanıyorum. Kimse ülkücü hareketi küçük düşüremeyecek" dedi.

"TEHDİTSE TEHDİT, KİMSE MHP ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN"

Ülkücü harekete inanmamış, menfaat ve rant için bu hareketin içinde yer alarak yuvalanmış isimlere ihtiyaçları olmadığını vurgulayan MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay ise, "Bizlerde gelip geçeceğiz. Önemli olan bu davayı ve hareketi liderimize yakışır şekilde, ilke ve ülküler doğrultusunda yapmamızdır. 1 Kasım'dan sonra Türk milliyetçiliği ve Milliyetçi hareket bitecek diyorlardı. MHP bitti dediklerinde MHP liderimiz, 15 Temmuz'da bu ülkede darbe ve işgal olmasını önledi. Onlara göre bitmiş MHP, darbeyle işgali önledi. Darbeci zihniyetin uygulamaya koyduğu ve hiçbir hükümetin değiştirmediği ve yapamadığı anayasa değişikliğini meclisteki 35 yürekli bozkurtla başardık. MHP ve Türk milliyetçiliği fikriyatı ilelebet kalacaktır. Bu bittiği gün kıyamet kopmuştur. Türk milliyetçiliği fikriyatını bitirmek isteyenlere kıyameti koparırız, dünyayı da kan gölüne döndürürüz. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Tehditse tehdit, kimse MHP üzerinden hesap yapmasın. Yaparsanız cevabını alırsınız. Ağır bedel ödersiniz" dedi.

MHP Uşak İl Kongresi'nde mevcut başkan Muhterem Kuruçay'ın tek liste il girdiği seçimde 565 delegeden 205'i oy kullandı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 200 oy alan Kuruçay, güven tazeleyerek koltuğa yeniden oturdu. Kuruçay başkanlığındaki yeni yönetim; Çetin Tunçer, Halir Görgülü, Gökhan Karaman, Şuayip Tokyay, Enver Demir, Tolga Uçak, Ersoy Kangıran, Osman Şimşek, İlhan Güneş, Yasin Yavuz, Orhan Aydoğan, Muammer Özdemir, Süleyman Karahan, Özgür Cingöz, Ramazan Avlar, Nihat Gürsel, Ender Karagün, Murat Azizlerlioğlu, Hulusi Kaynak ve Aytekin Akkan'dan oluştu.

Uşak MHP Uşak\'ta Kuruçay Güven Tazeledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak MHP Uşak'ta Kuruçay Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement