Uşak'ta Çocuklara "Karagöz ve Hacivat" Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Uşak'ta Çocuklara "Karagöz ve Hacivat" Gösterisi Düzenlendi

Uşak\'ta Çocuklara "Karagöz ve Hacivat" Gösterisi Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uşak Gençlik Merkezlerinin Tiyatro Kulübü, hazırlamış olduğu “Karagöz ve Hacivat” çocuk oyununu Uşak’ın birçok İlköğretim okulunda sergiledi.

03.01.2018 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uşak Gençlik Merkezlerinin Tiyatro Kulübü, hazırlamış olduğu "Karagöz ve Hacivat" çocuk oyununu Uşak'ın birçok İlköğretim okulunda sergiledi.

Uşak Gençlik Merkezi bünyesinde gönüllü olarak faaliyet gösteren "Adım Sanat" tiyatro ekibi bir gurup üniversiteli genç oyuncuyla geleneksel Türk tiyatrosu "Karagöz ve Hacivat" oyununu eğitici konularla düzenleyip, şehrin bir kaç İlköğretim okulunda sergilediler.

"Adım Sanat" tiyatro ekibinin yönetmeni Kamil Yılmaz çocukların milli ve manevi değerlerimizle küçük yaşlardan itibaren öğretilmesinin önemine dikkat çekti. Bu tür etkinlikleri Tiyatronun toplumda tanıtılıp sevdirilmesi açısından çok yararlı olduğunu söyledi.

Sebira Yıldırım, Fatma Sarıçiçek, Can Demir, Mesut Çakıroğlu, Haşmet Özerginer, ve Hüseyin Bal ekibin oyuncuları olarak ve Rıza Şentürk ile Gökhan Yılmaz ise teknik bölümünde görev alarak, Uşak Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübünde yer aldılar.

Ağırlıklı olarak şehrin sosyal hizmetlerinden daha az yararlanan ve dar imkanlı okulları gezip oyunu sahnelemeyi planlayan Uşak Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübünün bu etkinliği bir hafta boyunca devam edecek. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Uşak'ta Çocuklara 'Karagöz ve Hacivat' Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement