Uzanların Çiftliği Kamp Oluyor - Son Dakika
Yerel

Uzanların Çiftliği Kamp Oluyor

Uzanların Çiftliği Kamp Oluyor

Uzanların çiftliği MEB personelinin hizmetiçi eğitim kampı olarak hazırlanmaya başlandı.

17.06.2011 11:31  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da yaşayan Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'ın, Sakarya'nın Pamukova İlçesi Bakacak Köyü'nde bulunan ve 7 yıl önce TMSF tarafından el konulan eski çiftliği, önce Orman Bölge Müdürlüğü, ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı personelinin hizmetiçi eğitim kampı olarak hazırlanmaya başlandı. Bakım sırasında Cem Uzan'ın bugün bile hala sır olan 21 adamıyla gelerek duvarını yıktığı lüks villasındaki yatak odasındaki yıkıntılar da onarıldı.

Cem ve Hakan Uzan kardeşler tarafından 1993 yılında Pamukova İlçesi'nin en yüksek noktası olan Bakacak Köyü yakınında 500 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlik için, o yıllarda inşaatı için 15, içerisindeki malzemeler için de 50 milyon dolar harcandığı ileri sürülmüştü. TMSF tarafından el konulduktan sonra bakımsız kalan çiftlikte zaman kazan bazı kamplar düzenlendi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük göreve geldikten sonra TMSF tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen çiftliği gezdiğinde ödenek çıkarılmasına rağmen onarılmamasından dolayı bürokratlara kızmıştı. Vali Büyük'ün tepkisi üzerine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlıktan gelen 300 bin lira ödenek ile çiftliği bakıma aldı. Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin lüks villalarının bulunduğu çiftliğin üst kısmında biri konferans salonu, diğeri ise mutfak ve yemekhane haline getirildi.

Cem Uzan'ın spor salonu olarak kullandığı salonda yine spor salonu olarak kullanılmak için onarıldı. Cem Uzan'ın, TMSF'nin el koymasından bir yıl sonra 21 adamıyla birlikte basarak duvarlarını kırarak hala sır olan sakladığı bazı şeyleri aldığı iddia edilen Yeşil Köşk'teki yatak odası duvarları da onarımdan geçirildi.

Şu ana kadar 175 bin lira harcanan çiftlikte onarımların devam edeceğini söyleyen Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, öncelikle öğrenci kampı olarak kullanılan çiftliğin Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmet içi eğitimlerinde de kullanılacağını söyledi. Kaymakam Dursun 'Valimizin talimatları ile onarım çalışmalarına hız verildi. Binaların bir kısmının onarımı sona erdi. Diğer kısımların onarımı da yapılacak. Şu an güvenlik gerekçesi ile çevre duvarlarının yapımına başlanacak. 2011 yılı sonuna kadar onarımlar tamamlanarak tam kapasite ile hizmete girecek. Tam kapasite ile hizmete girdikten sonra Türkiye de ki tüm öğrencilerimizi Pamukova Bakacak Köyünde bulunan İzcilik kampına da gelecekler' dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Uzanların Çiftliği Kamp Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement