Uzunkaya'dan Stk'lara Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Uzunkaya'dan Stk'lara Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı

İzimr Emniyet Müdürü Uzunkaya: "Asıl başarı el birliğiyle bu kullanımı ortadan kaldırmaktır.

20.07.2014 13:04

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, uyuşturucuyla mücadelede asıl başarının, polisiye tedbirlerle uyuşturucu madde ele geçirilmesinden çok kullanımı ortadan kaldırmaktan geçtiğini belirterek, bu noktada tüm sivil topluk kuruluşlarına görev düştüğünü söyledi.

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Mehmet Şahin Irmak ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Uzunkaya, heyeti kabulünde, uyuşturucu ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarına (STK) çağrıda bulundu.

Uyuşturucuyla mücadelede teşkilat olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını ancak bunun sorunun çözümü için yeterli olmadığını ifade eden Uzunkaya, "Keşke bu kötü alışkanlıkları tümden ortadan kaldırsak veya en aza indirsek de bu konuda 'başarılı' diyebileceğimiz çalışmalar yapmaya gerek kalmasa. Asıl başarı, el birliğiyle bu kullanımı ortadan kaldırmaktır. Benim çocuğum kullanmaz dememek gerekiyor. Her an kapımıza gelebilir. Bu nedenle bu kentteki derneklere, tüm STK'lara iş düşüyor"  diye konuştu.

Uzunkaya, bu noktada STK'lar ile işbirliği içinde eğitim çalışmaları yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Siz federasyon olarak her zaman bize ulaşabilirsiniz. İstediğiniz yerde istediğiniz salonda gençlerimize seminerler veririz. Bu çalışmalar için bizi her zaman arayın" dedi.

İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak da, federasyon olarak yüz binlerce Mardinliye hitap eden bir kurum olduklarını belirtti.

Federasyon olarak, İzmir'deki tüm hemşehrileri buluşturmak ve el birliğiyle İzmir'e katkı sunmayı amaç edindiklerini anlatan Irmak, Uzunkaya'nın, toplumda uyuşturucu kullanımını önleme konusunda ortak eğitim projeleri yapma teklifini memnuniyetle karşıladı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzunkaya'dan Stk'lara Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement