Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor - Son Dakika
Güncel

Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor

Samsun'da doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran isimli vatandaş, buna rağmen sigara içmeye devam ediyor.

19.11.2018 11:32  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da ayakkabı boyacılığı yapan Ali Cezvekıran'ın (58), damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan kangren sonucu sol el yüzük parmağı kesildi, kangren aynı eldeki işaret parmağına da sıçradı. Doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran, buna rağmen sigara içmeye devam ediyor.

KANGREN YAYILIYOR

Samsun'un en işlek caddelerinde ayakkabı boyacılığı yapan 2 çocuk babası Ali Cezvekıran, ailesinin geçimini sağlıyor. Sabah erken saatlerde evden çıkan ve akşam saatlerine kadar ayakkabı boyayan Cezvekıran, tiryakisi olduğu sigara yüzünden uzuvlarını kaybetmeye başladı. Sol el parmaklarında uyuşma başlayan Cezvekıran'a başvurduğu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor

Cezvekıran'ın yapılan operasyonla sol el yüzük parmağı kesildi. Doktorlar kangrenin aynı eldeki işaret parmağına da sıçradığını belirledi. Doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran, buna rağmen sigara içmeyi sürdürüyor.

Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor

"BEN BU SİGARAYI BIRAKAMAM"

35 yıldır sigara içtiğini anlatan Ali Cezvekıran, "Ben sanayi sitesinde hamallık ve boyacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Allah ne verdiyse onunla geçiniyorum. İş olmayınca kuru ekmeğe talim ediyorum. Ama şükürler olsun ki karnım doyuyor. Bir gün elimde siyah ve ufak bir yara vardı, daha sonrasında bu yara büyüdü kangren oldum. Parmağımı dibinden kestiler. Şimdi de kangren ikinci parmağıma sıçradı. Hastaneye muayeneye gittim. Doktor; bende damar tıkanıklığı olduğunu ve sigarayı bırakmazsam elimi de bacağımı da kaybedebileceğini söyledi. Sigarayı 35 sene içtim ve halen içiyorum. Ben sigarayı bıraksam birileri moralimi bozacak, ben yine sigaraya sarılacağım. Ben bu sigarayı bırakamam" dedi.

Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • IM: SGK BUNLARI TEDAVI ETMEYECEK.HASTANELER BU TÜR TIPLERLE DOLU MEMLEKETE BÜYÜK KÜLFET.SGK BUNLARIN TEDAVISINI KARSILAMASIN. 2 19 Yanıtla
  • Viarme: 2 yil oldu biraktim halen sigara icmemek icin direniyorum. Ne bicim bi belaymis 16 1 Yanıtla
  • Öneri: Sigara icenleri amatem ve psikyatristler tedavi etmeli.Normal bir beyin ve zeka urunu olabilecek birsey degil.en azindan bunlari iciyorlarsa fislenmeli ve buna baglı hastaliklara ( kansr, vs)yakalandiklarinda sgk harcamalari kısitli olmasi saglanmalidir.nasilki risk faktoru sigortada bir unsursa buradada öyle olmali. 3 14 Yanıtla
  • DELİLAZ: ben 20 yıl içtim bıraktım..Bırakamıyorum diye bir şey yok.Bırakmak istemiyorsan bırakamassın.... 13 0 Yanıtla
  • hakan: irade meselesi bırakmak isteyen illaki bırakır allah yardımcısı olsun 13 0 Yanıtla
  • tugba: allah sormıcak mı kulum sana verdıgım bedene nasıl baktın dıye yahu ınsan kendı kötulugunu ıster mı ya bı ıgne batsa canımız acıyor yazık gunah.sigaraya özendırenler utansın. 9 4 Yanıtla
  • Efe: Adamın sıkıntısı büyük ozaman gerçi sıkıntısı olmayan insanmı koydular 7 4 Yanıtla
  • : bu saatten sonra bıraksa ne olcak 35 sene içmiş bırakın doya doya içsin en fazla 1 sene erken ölür 3 5 Yanıtla
  • gakgoş: bırakmak çok basit ben dört yıl önce bıraktım ilk 1 ayı atlatınca gerisi geliyor darısı tüm tiryakilerin başına 7 0 Yanıtla
  • Icın biri olarak: O zaman devlet yasaklasin tamamen.SATMASIN .uyuşturucu gibi yasaklasın ama çifte standart uygulanamaz bu içenlere .o zaman alkolik olanlara da kanser olma mi diyeceğiz saglikcilar da içiyor her ölüm sahibine aittir.saygilar 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi
    07:51 TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement