VALİ BİLGİN TERÖRÜN DEĞİL, VATANDAŞIN FAYDALANACAĞI ORMANLAR YAPMAK İSTİYORUZ-- - Son Dakika
Güncel

VALİ BİLGİN TERÖRÜN DEĞİL, VATANDAŞIN FAYDALANACAĞI ORMANLAR YAPMAK İSTİYORUZ--

ŞIRNAK Valiliği ve Fıstık Üreticileri Birliği iş birliğiyle kentte fıstık seferberliği başlatıldı.

19.01.2023 15:06  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK Valiliği ve Fıstık Üreticileri Birliği iş birliğiyle kentte fıstık seferberliği başlatıldı. Vali Osman Bilgin, 'Bizim söylediğimiz şu biz terörün değil vatandaşların faydalandığı ormanlar yapmak istiyoruz' dedi.

Valilik ve fıstık üreticileri iş birliğiyle başlatılan fıstık seferberliğinde ilk etapta 500 bin fıstık fidesinin ekileceği Toptepe köyünde Vali Osman Bilgin, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Namdar, Vali Yardımcısı Mehmet Çelik, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Altan Altan incelemelerde bulundu. Burada üretilen fıstık fidelerinin vatandaşlara ücretsiz verileceği belirtildi. 'Terörün değil, vatandaşın faydalanacağı ormanlar' sloganıyla başlatılan fıstık seferberliği kapsamında, fideler başka illerden alınmayarak çiftçiler hem kendi fidelerini yetiştirecek hem de yetiştirilen bu fıstık fideleri başvuran çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.

Vali Osman Bilgin, dağları, taşları, orman arazilerini, vatandaşların arazilerini Fıstık Üreticileri Birliği ile yapacakları çalışmalarla fıstık ormanı haline getireceklerini ifade ederek, 'Valilik olarak biz üretmek isteyen herkese fıstık fidanı veriyoruz. Aynı zamanda da arazisini ekilebilir hale getiriyoruz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Ormanları kesiyorlar diye şimdi özellikle terör örgütünün propagandası. Şırnak ile ilgili her dönemde çıkıyor bu propagandalar. Bizim söylediğimiz şu; biz terörün değil vatandaşların faydalandığı ormanlar yapmak istiyoruz. Terörün yararlandığı ormanlara hayır, vatandaşların faydalandığı ormanlara evet diyoruz. O yüzden Cudi'den, Gabar'a, Besta'dan Namaz Dağı'na, Kato'ya kadar her bölgede ne kadar fıstık ağacı dikebilirsek dikeceğiz. Vatandaşlarımızın başvurusu yeter. Vatandaşlarımız başvurularını yapsın. Biz gidip makine desteği, ekim, fide ve her türlü destekte yardımcı olalım. Vatandaşlarımızın, özellikle Kürt halkının burada yaşayan halkımızın faydalandığı ormanlara evet diyoruz. Dolayısıyla terör örgütünün propagandalarına hayır diyoruz. Bugün yaptığımız faaliyeti insanlar bugün anlamayabilirler ama aradan 4-5 yıl geçince dağlar, ormanlar fıstık ormanı haline gelince buradaki insanlarımız ekonomik gelir kazandıklarında geç kalanlar, yapanlara imrenecek. Yarın geç olmasın bugün bizim olsun mantığıyla vatandaşlarımızı bu seferberliğe davet ediyorum. Sizlerden sadece emek istiyoruz. Şu anda bir milyonsa bir milyon, iki ise iki milyon fidan dikim kapasitemiz ve alt yapı çalışmamız var. Parasal olarak hiçbir sorunumuz yok. Her türlü desteğe hazırız. Fıstık dikilebilecek her alanı dikelim. Bir vatandaşımızın en az 50 dekar alan dikmesini istiyoruz. Çünkü Siirt ilimizde 50 dekar alandan vatandaşımız en az 1 milyon gelir elde ediyor. Çok büyük bir para. Bu aylık 70-80 bin TL ediyor. Bu da Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam. Bu yıl 50 bin dönüme yakın bir alan ekebilirsek gelecek yıl bu belki 250-300 bine katlanır, sonrasında çarpan etkisi yaratırız' diye konuştu. Vali Bilgin, her çiftçiye bir ziraat mühendisi vereceklerinin de altını çizdi.

VALİ BİLGİN TERÖRÜN DEĞİL, VATANDAŞIN FAYDALANACAĞI ORMANLAR YAPMAK İSTİYORUZ--
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel VALİ BİLGİN TERÖRÜN DEĞİL, VATANDAŞIN FAYDALANACAĞI ORMANLAR YAPMAK İSTİYORUZ-- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement