Vali Coş, Kültür Merkezinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Coş, Kültür Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Vali Coş, Kültür Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Vali Hüseyin Avni Coş,  yapımı tamamlanan Yüreğir'deki kültür merkezinde incelemelerde bulundu.

23.07.2013 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hüseyin Avni Coş,  yapımı tamamlanan Yüreğir'deki kültür merkezinde incelemelerde bulundu.

Coş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber'in de katıldığı incelemede, merkezi yapan firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Coş, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Yüreğir ilçesinde 20 yıl önce temeli atılıp, kaba inşaatı yüzde 70'ler seviyesine çıktıktan sonra atıl halde bırakılan kültür merkezinin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in gönderdiği 5 milyon lira kaynakla tamamlandığını belirtti.

Kültür merkezinin iklimlendirme sistemleri, kütüphanesi, çok amaçlı sergi salonlarıyla bölge insanına hizmet vereceğini ifade eden Coş, "Merkez, inşallah uygun bir zamanda açılacak. Benzer nitelikte tesisler Kozan ve Ceyhan'da da vardı. Bu ilçelerde de Bakanımızın gönderdiği ödeneklerle inşaatlar hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Yapımı tamamlanmayan yatırımların vatandaşın devlete olan güvenini zedeleyecek ve kamu kaynaklarının isabetli kullanılamaması gibi bir tablo oluşturduğuna dikkati çeken Coş, şunları kaydetti:

"Bu tesisleri tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunma imkanını böylelikle elde ediyoruz. Hedefimiz Kozan ve Ceyhan'daki inşaatları yıl sonuna kadar bitirebilmek. Yüreğir Kültür Merkezi daha önceki harcamalarla 10 milyon lirayı aşan bir proje. Özellikle Yüreğirli vatandaşlarımıza sosyo-kültürel hizmetler için ihtiyaç duyduğu bir mekan kazandırılmış oldu. Hayırlı olsun."

Yüreğir Belediyesi'nin merkezi işletme konusunda talebi olduğu yönündeki bir soru üzerine Coş, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirileceğini ifade etti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Coş, Kültür Merkezinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement