Vali Güvenç, Tarihi Yapıları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Güvenç, Tarihi Yapıları İnceledi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte restorasyonu ve röleve çalışması devam eden tarihi mekanlarda incelemede bulundu.

25.11.2011 15:40

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte restorasyonu ve röleve çalışması devam eden tarihi mekanlarda incelemede bulundu.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'daki tarihi yerlerin korunması, restorasyonu ve röleve çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Vali Güvenç'e, Gazezoğlu Kültür Merkezinde brifing verildi.

Vali Celalettin Güvenç, brifingin ardından yapılan çalışmaları yerinde görmek için kurum amirlerinden oluşan bir heyetle Urfa Kalesi eteğinde incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, şu ana kadar istimlak edilen eski Urfa evleri ve kale eteğindeki arkeolojik SİT alanı üzerinde bulunan 275 evin, 193'ünün kamulaştırıldığını bunların 120'sinin yıkıldığını söyledi.

Bazı evlerin halen boşaltılamadığını aktaran Büyükhatipoğlu, vatandaşların çıkmak istemediğini belirtti.

Kamulaştırma yapılamayan evlerle ilgili olarak ev sahipleriyle görüşen Vali Güvenç, sorunun giderilmesi için her iki tarafında olumlu adım atması gerektiğini ifade etti. Ev sahiplerine çeşitli alternatifler sunan Vali Güvenç, konunun olumlu sonuçlanması yönünde görüş belirterek, bu konuda ilgili birimlere ve kurum amirlerine talimat verdi.

Daha sonra Elli Sekiz Meydanı'ndaki tarihi yerler ve evleri de inceleyen Vali Güvenç, mahalle esnafı ve halkla kısa süreli sohbet etti.

Vali Celalettin Güvenç'e, yardımcısı Ramazan Seçilmiş ile Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan yanı sıra ilgili kurum amirleri de eşlik etti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Güvenç, Tarihi Yapıları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement