Van'da, Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Van'da, Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor

Van\'da, Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor

Depremin vurduğu Van'da ağır hasarlı olan binaların yıkımı sürüyor.

03.01.2012 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin vurduğu Van'da ağır hasarlı olan binaların yıkımı sürüyor. Kesinleşen hasar tespit raporlarının ardından özellikle merkezdeki işlek caddelerde bulunan binaların yıkımlarına, herhangi bir tehlike oluşturmamaları için öncelik veriliyor.

Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Van'da yaralar sarılmaya çalışılırken, enkazlar da hızla kaldırılıyor. Hayalet kentte dönen, karanlığın çökmesinden sonra sokakları ızsızlaşan şehirde şimdi de depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından kent merkezindeki hasarlı binalarında yıkımına başlandı. Özellikle işlek caddelerde bulunan ve her an yıkılma tehlikesi oluşturan binalarda yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

28 BİN KONUT YIKILACAK

Van'da yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından 28 bin konutun yıkımına karar verildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ise 185 bina tamamen yıkılarak enkazları kaldırıldı. Yetkililer, depremde yıkılan binaların enkazlarının tamamen kaldırıldığını, kesinleşen hasar tespit raporlarıyla birlikte de ağır hasarlı binalarının yıkımına geçildiğini belirtti.

VATANDAŞ BİNALARIN ARASINDA DOLAŞIYOR

Bu arada depremzedeler, çok sayıda ağır hasarlı binanın bulunduğu Cumhurriyet, Kazım Karabekir, İskele ve Zübeyde Hanım caddelerinde, tehlikelere rağmen günlük yaşamlarını sürdürüyor. Depremzedeler, ağır hasarlı binların bulunduğu cadde ve sokaklardan geçmekte herhangi bir sakınca görmüyor. Yıkımına karar verilen binalarda eşyası olan vatandaşlar da nakliyecilerle anlaşarak hasarlı binalardan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da, Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement