Van'da İmam Hatip Okulları İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Van'da İmam Hatip Okulları İstişare Toplantısı

Van'da, imam hatip okulları 2. yarıyıl dönem başı istişare toplantısı yapıldı.

14.02.2018 10:50

Van'da, imam hatip okulları 2. yarıyıl dönem başı istişare toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke başkanlığında yapılan imam hatip okulları 2. yarıyıl dönem başı istişare toplantısında, okulların genel durumu hakkında sunum yapldı.

Tevke, toplantıda yaptığı konuşmada, belli aralıklarla bu toplantıları yapacaklarını ve yürütecekleri çalışmalarla imam hatip okullarını cazip hale getirmeye gayret göstereceklerini söyledi.

İmam hatip okullarında, özellikle liselerde, kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğunu ifade eden Tevke, şunları kaydetti:

"Yapacağımız farklı çalışmalarla bu sayıyı yükseltmek istiyoruz. Öncelikle buna inanmak lazım. İmam hatiplerin tanıtımına ağırlık vermeliyiz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle daha fazla insanlara ulaşarak imam hatip okullarının önemini ve başarısını aktarmalıyız. Aile ziyaretlerinde bulunun. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda her zaman sizin yanınızdayız. Ülkemiz ve milletimize hayırlı bir gençliğin yetiştirilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmamız önemlidir."

Toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Metin Ermiş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İmam Hatipler Platformu Van İl Başkanı Abdurrahman Altınok ile imam hatip orta okul ve lise müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da İmam Hatip Okulları İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement