Van'da Konteynerler Tır'da Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Van'da Konteynerler Tır'da Bekliyor

Van\'da Konteynerler Tır\'da Bekliyor

Depremlerin vurduğu Van'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

03.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremlerin vurduğu Van'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Depremzedeler kar yağışı ve eksi 13 dereceyi bulan soğuk havada çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, kent dışında getirilen konteynerler ise altyapı çalışması bitmediği için kurulamıyor.

Depremin vurduğu Van'da dün akşam yağan kar yağışı ve bastıran soğuk, en çok çadırlarda yaşayan depremzeleri etkiledi. Eksi 13 dereceyi bulan soğuklarda çadırlarda kalmak zorunda kalan depremzedeler, bir an önce konteyner kentlerin kurulmasını bekliyor. Çadırlarda ısınmak için soba yakan, ancak çadır yangınları nedeniyle de tedirginlik yaşayan depremzedeler "Depremde evimiz, barkımız yıkıldı. Depremden kurtulduk ancak, bir an önce konteyner kentlere geçemezsek kaldığımız çadırlarda soğuktan öleceğiz" dedi.

KONTEYNER YÜKLÜ TIR KUYRUĞU

Öte yandan Türkiye'nin dört bir yanından Van'a konteyner sevkiyatı devam ediyor. Ancak kurulacak konteyner kentler için altyapı çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle gelen koneteynerlerin çoğu boş alanlara depolanıyor. Konteynerlerin konulacağı yer olmayınca da Van- Edremit yolunda kilometrelerce konteyner yüklü TIR kuyruğu oluştu. Çoğu konteynerler ise yol kenarına bırakıldı. Kuyrukta bekleyen TIR sürcüleri, bir an önce kendilerine konteynerleri indirecekleri yer gösterilmesini istiyor. Çoğu 4- 5 gündür konteynerleri bırakacak yeri beklediğini kaydeden TIR sürücüleri, "Türkiye'nin her noktasından buraya konteyner getirdik. Ancak 4- 5 gündür burada bekletiliyoruz. Altyapı çalışmaları bitmediği için konteynerler kurulamıyor. Burada perişan olduk, yüzlerce TIR kuyruk oluşturdu ve konteynerleri nereye indireceğimizi bilemiyoruz" diye konuştular.

Bu soğukta depremzedelerin çadırlarda yaşamak zorunda kaldığını belirten TIR sürücüleri, "Onlar çadırlarda donuyor. Konteynerler burada boş bekliyor. O insanlara da yazık, bizde günlerdir burda bekliyoruz bize de yazık" dedi.

'18 OCAKTA BİTMİŞ OLACAK'

Yetkililer ise, konteyner kent kurulmasının zaman aldığını belirterek, "Konteyner kent kurmak bir şehir kurmak gibidir. Elektriği, suyu, kanalizasyon çalışmaları uzun zaman alıyor. Çalışmaların en kasa zamanda tamamlanması için gerekeni yapıyoruz. En geç 18 Ocak'ta konteyner kent çalışmalarımız tamamlanımş olacak" bilgisini verdi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Konteynerler Tır'da Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement