Van'daki Çocuklar İçin Dünya Rekoru - Son Dakika
Güncel

Van'daki Çocuklar İçin Dünya Rekoru

Sultangazili çocuklar, Van'da meydana gelen deprem felaketinde ihtiyaç sahibi akranları için dünya rekoruna imza atıyor.

16.11.2011 16:55

Sultangazi'de yaşayan çocuklar, Van'da meydana gelen deprem felaketinde ihtiyaç sahibi akranları için dünya rekoruna imza atıyor. 31 Ekim Dünya tasarruf gününde Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenecek organizasyonda bir araya gelecek yaklaşık 2 bin çocuk, roket şeklinde hazırlanan geri dönüşüm kumbarasına pet şişe toplayarak bir dünya rekoru kırmayı amaçlıyor. Pet şişelerden elde edilecek gelir ise Van'daki çocuklara gönderilecek.

Van'da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için tüm Türkiye ayakta. Toplanan yardımlardan en anlamlısı ise çocuklardan geliyor. Kimileri harçlıklarını, kimileri ise yaza merhaba derken binecekleri bisiklet hayali ile kumbaradaki birikimlerini Van'a gönderiyor.

Sultangazili çocuklar ise Van'daki akranları için bir dünya rekoruna imza atmak için bir araya geliyor. 31 Ekim Dünya tasarruf günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte "En Çok Çocukla Tasarruf Rekoru" gerçekleştirilecek.

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen rekor denemesinde yaklaşık 2 bin Çocuk, topladıkları pet şişeleri Prof. Dr. Orhan Kural'ın başkanlık edeceği heyet huzurunda 7 metre yüksekliğinde, 1,7 metre çapındaki uzay roketi şeklindeki atık kumbarasına atacaklar.

Sultangazili çocuklar, atık kumbarasında toplanan pet şişelerin gelirini ise Van'daki çocuklara gönderecek.

TARİH: 31 EKİM 2011 PAZARTESİ

SAAT: 11.00

YER: Sultançiftliği Merkez Camii Önü (Topkapı-Habipler Tramvayı Sultançiftliği Durağı/Sultangazi)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Van'daki Çocuklar İçin Dünya Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement