Van Yyü'de Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

Van Yyü'de Devir Teslim Töreni

Van Yyü\'de Devir Teslim Töreni

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, görevi Prof. Dr. Peyami Battal'dan devraldı.

25.04.2019 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, görevi Prof. Dr. Peyami Battal'dan devraldı.

Prof. Dr. Battal'ın görev süresinin dolmasıyla Van YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda devir teslim töreni düzenlendi.

Rektör yardımcıları, senato üyeleri, fakülte dekanları ve üniversitedeki öğretim üyelerinin hazır bulunduğu törende konuşan yeni Rektör Prof. Dr. Şevli, görevi devraldığı Battal'a 2 dönem süren rektörlüğü döneminde gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Şevli, kültür ve sanatın, bilim ve evrensel değerlerin yeşerdiği en önemli kurumların başında gelen üniversitelerin aynı zamanda bulundukları illerin dünyaya bakan gözleri olduğunu vurguladı.

Bu vizyonla yerelleşme değil tam aksine üniversitenin küreselleşmesine yönelik çabalarının olacağını kaydeden Şevli, şöyle devam etti:

"Üniversitelerine değer veren ve onu yücelten ülkeler bir nevi geleceğine yatırım yapmış sayılır. Bizler ülkemizin geleceği adına üniversitelere önem vermeli ve yükselmeleri için büyük çaba göstermeliyiz. Van YYÜ'nün bu anlamda bizler için oldukça kıymetli ve anlamlı olduğunu belirtmek isterim. Bölgenin ve ülkenin en güzide üniversitelerinden biri olan Yüzüncü Yıl Üniversitesini, bulunduğu yerden en yüksek noktalara bilimin ve evrensel değerlerin odağında yeni YÖK anlayışıyla hak ettiği seviyeye taşımak en büyük gayemizdir. Bilime, sanata, kültüre ve evrensel değerlere yatırım yapan üniversitemizi yükseltmek adına çaba gösteren her bilim insanıyla birlikte çabalayacağımızı, geleceğe huzurla yürümek adına elimizden gelen katkıyı sunacağımızı belirtmek isterim."

Üniversitede en önemli şeyin huzur olduğunu belirten Şevli, "Ne kadar nitelikli bilim insanları olursa olsun, ne kadar modern laboratuvarlarımız olursa olsun, eğer orada çalışan akademisyenler, bilim insanları, öğrenciler huzurlu, mutlu değilse orada bilimsel çalışmanın olacağı kanaatinde değilim. Birinci önceliğimiz üniversitedeki huzur ortamını sağlamak olacaktır." diye konuştu.

Görevi devreden Prof. Dr. Peyami Battal ise 2 dönem boyunca üniversitenin en iyi yerlere gelmesi için çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

2011 depreminde çok zor bir süreç yaşamalarına rağmen üniversiteyi güçlü bir şekilde ayağa kaldırdıklarını vurgulayan Battal, şunları kaydetti:

"Yönetim tarzı olarak insanı merkeze aldık. Bunu öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimiz çok iyi biliyor. Doğru hizmet yaptık ve bunun karşılığını aldık. Üniversitede bir çok yeniliği başlattık. Görevi geldiğimizde öğrenci sayımız 17 bindi şu anda 33 bin civarında. 520 öğretim üyesi sayısı 840'a yükseldi. Her alanda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsedik. Yeni fakülteler, bölümler açarak öğrenci sayımızı ve öğretim üyesi sayımızı artırdık. Bu çalışmaları yaparken birlikte görev yaptığımız tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonra da üniversitemizin ülkenin en iyi üniversiteleri arasına girmesini dilerim. Rektörlüğe atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli'ye teşekkür ederim."

Konuşmasının ardından Şevli'ye cübbesini giydiren Battal, rektörlüğü döneminde birlikte çalıştığı rektör yardımcıları, dekanlar ve senato üyelerine teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Yyü'de Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement