Yahya Kemal ASÜ'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yahya Kemal ASÜ'de Anıldı

Yahya Kemal ASÜ\'de Anıldı

ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, şair Yahya Kemal'i ölümünün 55. yıl dönümünde düzenlenen bir panelle andı.

31.05.2013 16:16  Güncelleme: 16:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, şair Yahya Kemal'i ölümünün 55'inci yıldönümünde düzenlenen 'Gökkubbe Şairi Yahya Kemal' isimli bir panelle andı.

Panel öncesinde ut, ney ve tambur eşliğinde düzenlenen mini konserde, Yahya Kemal'in bestelenmiş şiirlerinden olan 'Bir Başka Tepeden' ve 'Veda Gazeli' isimli eserler yorumlandı. Yöneticiliğini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu'nun yaptığı panelde, bir sunum yapıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Refika Altıkulaç Demirdağ, 'Yahya Kemal Şiirinin Sorunsalı: Şiir İçin Müzik, Müzik İçin Şiir' isimli bir sunum yaptı. Panelde ayrıca, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korkut Çeçen 'Yahya Kemal ve Eski Şiir', Yrd. Doç. Dr. Muammer Doğan 'Yahya Kemal'in Dil Estetiği' ve Araştırma Görevlisi Zehra Balı 'Hatıra ve Şiirler Eşliğinde Yahya Kemal' adlı sunumlar yaptı.

Sunum aralarında bölüm öğrencilerinden Burcu Yılmaz 'Itri', Abdullah Kaymaz 'Mehlika Sultan', Sümeyya Işık ise 'Endülüs'te Raks' adlı şiirleri okudu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahya Kemal ASÜ'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement