Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer, 2013 Yılını Değerlendirdi

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer, 2013 Yılını Değerlendirdi

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, 2013 yılının, Yalova Belediyesi için yoğun bir yatırım dönemi olduğunu açıkladı.

03.01.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, 2013 yılının, Yalova Belediyesi için yoğun bir yatırım dönemi olduğunu açıkladı.

Özsümer, yaptığı yazılı açıklamada, projesi hazırlanan her yatırımı hayata geçirmeyi kendilerine hedef seçtiklerini bildirdi.

Geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özsümer, şöyle devam etti:

"Geride bıraktığımız 2013 yılında iki adet katlı otopark, iki müze, çocuk tiyatrosu, Çamlık Park, Radar Park, Balkan Evi, Paşakent Çocuk Eğitim Havuzu, Yalova, Balaban ve Samanlı dereleri Islah çalışmaları, Kirazlı Sanayi Sitesi Köprüsü ve dere ıslah çalışmaları, Galericiler Sitesi, Tuğrul Şener Spor Tesisi, Doğuş spor Spor Tesisi, Yürüyen Köşk restorasyonu, Alternatif Çevre Yolu ve köprü ve her mahallemize çocuk parkı projelerini tamamlayarak hayata geçirdik. Yıllık 40 bin metrekare yol yapan Yalova Belediyesi geçen yıl ayda 50 bin metrekare yol yapar duruma geldi. Doğalgazı eksik olan mahallelerimiz de doğalgaz ve yol yapım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Şehir merkezinde tretuvar genişletme ve asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Safran Yolunda imar sınırları içinde kalan bölgede yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarımız da devam etmekte. Şubat ayı sonuna kadar mahallelerimizdeki eksik sokaklarımızı tamamlamak için 4 ekip çalışıyor. 5 spor sahası inşaatına başladık. Bankalara olan kredi borçlarımızı kapattık. Turizm tesis alanı projemizin proje çalışmalarını yatırımcılarla başlattık. Tamamlandığında da Yalova halkı ile paylaşacağız. Kentsel Dönüşüm Projesi kararı, Bakanlar Kurulundan geçti, ihale süreci başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol ile 80 trilyonluk spor yatırımını Yalovamıza kazandırmak için kolları sıvadık. Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait 350 dönüm araziyi Yalova Belediyesi olarak satın almak için girişimlerimizi başlattık. Ekspertiz raporlarını bekliyoruz."

Özsümer, Yalova'nın 5 yılda kabuk değiştirdiğine dikkati çekti.

Eksikleri tamamlamak için çalıştıklarına işaret eden Özsümer, "2014 yılı öncelikle seçimlerin gerçekleşeceği yıl olacak fakat bizim için daha da önemlisi Yalova için önemli projelerin de doğacağı yıl olacak. Bir taraftan çalışmalarımıza devam ederken bir taraftan halkımıza teker teker son 5 yılda yaptıklarımızı daha sonra da önümüzdeki dönem yapacaklarımızı, altyapısı ve mali kaynaklarını hazırladığımız projelerimizi anlatacağız" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement