Yalova'da 500 Pehlivan Er Meydanına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 500 Pehlivan Er Meydanına Çıktı

Yalova\'da 500 Pehlivan Er Meydanına Çıktı

YALOVA'nın Altınova İlçesi'ne bağlı Fevziye Köyü'nde bu yıl 111'incisi düzenlenen yağlı güreşlerde, 50'si başpehlivan, toplam 500 pehlivan er meydanına çıktı.

01.07.2017 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YALOVA'nın Altınova İlçesi'ne bağlı Fevziye Köyü'nde bu yıl 111'incisi düzenlenen yağlı güreşlerde, 50'si başpehlivan, toplam 500 pehlivan er meydanına çıktı.

Dostluk ve kardeşliğin yaşatılması için başlatılan ve günümüze kadar gelen Fevziye Yağlı Güreşleri'nin 111'incisi yapıldı. Bu yıl, 'Kırkpınar'a giden yol Fevziye'den geçer' sloganı ile Fevziye Köyü'ndeki Gazanfer Bilge Spor Tesisleri'nde düzenlenen güreşlere, 50'si başpehlivan, toplam 500 pehlivan katıldı. Etkinliği, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş ve sporsever izledi.

Finalde İsmail Balaban ve Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Müsabakayı Orhan Okulu kazanarak başpehlivan oldu. Başpehlivana ödülünü Fevziye Yağlı Güreşleri'nin 4 yıldır ağalığını yapan İşadamı Orbay Tuna ve Vali Vekili Yıldırım Uçar verdi.

İşadamı Orbay Tuna, güreşlere olan ilgilinin büyük olduğunu dile getirdi. Tuna, "Her yıl on binlerce güreşseveri konuk eden Fevziye Köyü, güreşe verdiği önemi, olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazenfer Bilge'yi Türk sporuna kazandırarak göstermiştir. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri'ne bu yıl Recep Kara, Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil gibi er meydanlarında ünlü 50 civarında başpehlivan ve toplamda 500'ün üzerinde pehlivan katıldı. Havanın bu kadar sıcak olmasına rağmen güreşe gösterilen ilgi bizi mutlu etmiştir" dedi.

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da 500 Pehlivan Er Meydanına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement