Yalova'da 7 Gün, 7 Gece Sema Gösterisine Doydu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 7 Gün, 7 Gece Sema Gösterisine Doydu

Yalova\'da 7 Gün, 7 Gece Sema Gösterisine Doydu

Yalova'nın Termal İlçesi'nde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu'nun (TÜMATA) 17 Ağustos'ta başladığı '7 Gün, 7 Gece Sema' etkinliği dün akşam sona erdi.

24.08.2013 11:56

Yalova'nın Termal İlçesi'nde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu'nun (TÜMATA) 17 Ağustos'ta başladığı '7 Gün, 7 Gece Sema' etkinliği dün akşam sona erdi.

Yalova'nın Termal İlçesi'ndeki Rasim Mutlu Kültür Merkezi'nde 7 gün 7 gece süren sema gösterileri dün saat 22.00'de sona erdi. TÜMATA Kurucusu Yrd.Doç.Dr. Rahmi Oruç Güvenç, 7 Gün 7 Gece Sema etkinliğine 64 ülkeden yaklaşık 200 kişinin katıldığını söyledi. Etkinlik kapsamında tasavvuf musikisi, kasideler ve rubailer eşliğinde aralıksız semaya durulduğunu belirten Güvenç, önümüzdeki yıl 99 gün, 99 gece sema yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Hz. Mevlana'yı aktüel hale getirmenin insanlık alemi için önemli olduğuna değinen Güvenç, şöyle konuştu:

"Çünkü; unutulmaya yüz tutan değerlerimiz var. Maddi alemin getirdiği kalıpçı ve konforlu yaşamaya yönelik sentetik değerler, imkanlar haliyle insanı bir yere kadar götürüyor. Madde açısından insanın bedeni ihtiyaçlarını, zevklerini karşılamaya doğru imkan veriyor ama ruhi ihtiyaçlar var. Esas insanın ihtiyacı olan ve ebedi yolculukta ona malzeme taşıyacak olan, işte böyle aktiviteler. Buraya çok çeşitli insanlar geliyor. Onlara sorulmuyor; 'Kimsiniz, neden geldiniz, ne istiyorsunuz?' diye. Çünkü onlar bir hazırlıklı geliyorlar. Hz. Mevlana'nın çağrısına icabet ediyorlar." - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da 7 Gün, 7 Gece Sema Gösterisine Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement