Yalova'da İkinci Kent Meydanı Kararı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da İkinci Kent Meydanı Kararı

Yalova\'da İkinci Kent Meydanı Kararı

Yalova'da yapılacak ikinci kent meydanı ile ilgili kamuoyunda çıkan haberlere ilişkin CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, "Herkes bilsin ki, Yalovaspor'un tesislerine kimse dokunamaz. Ne belediye başkanımız ne meclis grubumuz ne de CHP örgütleri olarak bizler buna müsaade etmeyiz.

03.10.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da yapılacak ikinci kent meydanı ile ilgili kamuoyunda çıkan haberlere ilişkin CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, "Herkes bilsin ki, Yalova spor'un tesislerine kimse dokunamaz. Ne belediye başkanımız ne meclis grubumuz ne de CHP örgütleri olarak bizler buna müsaade etmeyiz. Sadece Belediye Meclisinde değil gerekirse sokakta da böyle bir ihtimale karşı mücadele ederiz." dedi.

CHP İl Başkanı Özel, yaptığı açıklamada, bir süredir içinde şehir stadyumunun da bulunduğu alan ile ilgili konut alanı, kent meydanı ve spor alanı kavramları üzerinden bir tartışma yaşandığını hatırlattı.

Söz konusu bölgenin Gençlik ve Spor Bakanlığına ait spor alanı olarak planlara işlenmiş bir yer olduğunu belirten Özel şunları kaydetti:

"Önceki dönemde AKP'li Yakup Koçal ve AKP'li meclis üyelerinin de desteğiyle bölge konut alanına dönüştürüldü. Protokol çerçevesinde de Yalova Şehir Stad"nın başka bir yere yapılması karşılığında bu alan konut alanı olarak planlara işlendi. Eğer bu protokolün gerekleri yerine getirilseydi bölgede emsali 2 olan 7 katlı bin 400 konut yapmak mümkün olacak ve bölge ciddi biçimde betonlaşacaktı. Belediye başkanımız ve belediye meclis grubumuz revizyon imar planında bu alanının tamamen spor alanı olarak kalmasını istiyor. Bu karar son derece isabetlidir. CHP İl Örgütü olarak biz de bu kararın arkasındayız ve kararın bir an önce çıkmasını istiyoruz."

Özel, şöyle devam etti:

"Bölgenin olası afetlerde toplanma alanı olarak kalması meselesini biz de çok önemsiyoruz. Yalova'nın buna ihtiyacı var. Herkes bilsin ki, Yalovaspor'un tesislerine kimse dokunamaz. Ne belediye başkanımız ne meclis grubumuz ne de CHP örgütleri olarak bizler buna müsaade etmeyiz. Sadece Belediye Meclisinde değil gerekirse sokakta da böyle bir ihtimale karşı mücadele ederiz. Bölgenin tamamen spor alanı olarak planlara işlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bölgenin spor alanı olarak kalması Yalova ve Yalovalılar'ın menfaatinedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da İkinci Kent Meydanı Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement