Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 25 Eylül-01 Ekim tarihlerinde kutlanan "İtfaiye Haftası" dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

30.09.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 25 Eylül-01 Ekim tarihlerinde kutlanan "İtfaiye Haftası" dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

Yalova Belediyesi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile İtfaiye Müdürü Murat Sevinç de katıldı.

Salman, burada yaptığı konuşmada, tüm personelin İtfaiye Haftası'nı kutladı.

İtfaiye personelinin özveriyle, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Salman, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğim ilk günden beri sizlerin daha iyi şartlarda çalışması için elimden geleni yapmaya özen gösterdim. Büyüyen ve gelişen Yalova'da herhangi bir doğal afette, trafik kazasında ya da oluşabilecek kötü bir senaryoda İtfaiye Müdürlüğümüzü kentimize yetecek hale getirdik. Hatta çevre il ya da ilçelerde çıkabilecek yangınlarda da İtfaiyemiz aktif rol oynayabilecek duruma geldi. Bunun en yakın örneğini Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çıkan orman yangınında gördük. İtfaiye Müdürlüğümüz hemen olay yerine intikal ederek yangının büyümesini engellemekte aktif rol oynadı. Bu yüzden sizlerle gurur duyuyorum. Her birinizi yaptığınız başarılı çalışmalar için tebrik ediyorum."

-Yalova'da trafik düzenlemesi

Yalova Belediyesi tarafından Cengiz Koçal Caddesi üzerinde hem yaya hem de araç trafiğinin güvenli bir şekilde akışının sağlanması amacıyla düzenleme çalışması başlatıldı.

Mahaçkale Parkı ile Araştırma Enstitüsü sapağına kadar yapılacak çalışma sonrasında mevsimlik çiçeklerle yapılan ferforjeler renklendirilecek.

Çalışmayı yerinde inceleyen ve orta refüj düzenlemesinin kısa sürede tamamlanacağını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, uygulamayla yayaların yaya geçidini kullanmasının teşvik edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yayaların söz konusu caddede sıkıntı çektiğini aktaran Salman, Cengiz Koçal Caddesi'nde yayaların karşıdan karşıya geçerken yaya geçidi olmayan yerleri kullanması, hem araçlar hem de yayalar için tehlike oluşturuyordu. Bu durumun önüne geçmek için çalışma başlattık. Hava muhalefeti nedeniyle yürütülen çalışmalar bazen sekteye uğrasa da geçtiğimiz günlerde başlanan çalışmayı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Düzenleme sadece bununla kalmayacak. Bu çalışmanın devamında korkuluklar üzerine mevsimlik çiçekler yerleştirerek kentimizin imajına uygun bir görsellik ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

-Ankara Yüksek Öğretmen Okulu 1966 mezunları Yalova'da

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu 1966 mezunlarının konuğu oldu.

Ankara Yüksek Öğretmen Okulu 1966 mezunlarının her yıl bir ilde düzenli olarak yaptıkları toplantının 50. yıl kutlaması bu yıl Yalova Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Yüksek Öğretmenler Derneği Onursal Başkanı Nükleer Mühendisi Dr. Hasan Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Salman, birbirinden değerli öğretmenleri Yalova'da ağırlamaktan gurur duyduğunu belirtti.

Salman, "Hasan Şahin hocamız öncülüğünde gerçekleştirmiş olduğunuz ve 50 yıldır devam eden bu birlikteliğinizden dolayı sizleri kutluyorum. Bu birlikteliğinizin uzun yıllar sürmesini ve sizden sonra gelecek olan nesillere örnek olmasını temenni ediyorum. Madem buraya kadar geldiniz ve toplantınızı burada gerçekleştirdiniz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim Kentim' dediği ilimizi tanımadan gitmeyin. Çünkü Yalova, Cumhuriyet tarihinde birçok kararların alındığı ildir. Ayrıca Yalova yeşiliyle, deniziyle ve kaplıcalarıyla ender yerlerden biridir. Dünya üzerinde cennet varsa orası da Yalova'dır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement