Yargıtay'ın Rahip Santaro Cinayeti Davası Kararını Onaması - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'ın Rahip Santaro Cinayeti Davası Kararını Onaması

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Rahip Santaro'nun Katil Zanlısı O.a.'nın Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından Verilen 18 Yıl 10 Ay Ağır Hapis Cezası Kararını Onaması O.a'nın Trabzon'daki Ailesinin Şaşırttı.

04.10.2007 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Rahip Santaro'nun katil zanlısı O.A.'nın Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 18 yıl 10 ay ağır hapis cezası kararını onaması O.A'nın Trabzon'daki ailesinin şaşırttı.

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'yu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan O.A., Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yaşın altında olması göz önüne alınarak, 18 yıl 10 ay ağır hapis ezasına çarptırılmıştı. Davanın bugün yapılan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ndeki temyiz duruşmasında, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nin O.A. hakkında verdiği 'tasarlayarak adam öldürmek ve genel güvenliği tehlikeye sokmak ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından toplam 18 yıl

10 ay hapis cezası onandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan O.A'nın ağabeyi Alpaslan Akdin, Yargıtay'ın cezayı düşürmesini beklediklerini belirterek " Beklediğimiz bu değildi. Tamam biz adalete güveniyoruz. Devletin kestiği parmak acımaz ama parmak biraz acıdı yani. Sonuçta biz cezada indirim bekliyorduk. 15 yaşında bu olayı işledi. Biz avukatlarla da konuşmuştuk. Beklediğimiz bir sonuç değildi bu. Direk aynı cezayı onayıp buraya göndermişler, sonuç olarak hakkımızı arayacağız" dedi.

"Yapılacak ne var ise onu yapacağız" diyen ağabey Akdin, "Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz. Oğuzhan ile bu sabah telefonda görüştük. Cezayı bildirdik ama o zaten bizden önce haberi almıştı. Oğuzhan yine aynı soğukkanlılıkla kararı karşıladı.'Hayırlısı olsun'diyor. Aile olarak bu karara çok üzüldük. Gerçekten beklemiyorduk, şok olduk. Yargıtay bu cezayı bozar diye düşünüyorduk. Ama bizde bu karardan sonra bir şey anlayamadık" şeklinde konuştu.

Baba Hikmet Akdin ise "Cezada indirim bekliyorduk ama bu kararı hiç beklemiyorduk. Allah hayırlısını versin. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Gereken tüm yerlere başvuracağız" diye konuştu.

(MU-OS-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yargıtay'ın Rahip Santaro Cinayeti Davası Kararını Onaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement