Yaşlı vatandaşlar sokağın tadını çıkarttı - Son Dakika
Yerel

Yaşlı vatandaşlar sokağın tadını çıkarttı

Yaşlı vatandaşlar sokağın tadını çıkarttı Korona virüsü salgınından dolayı beş haftadır dışarı çıkamayan 65 yaş üstü yaşlılar,yasakların kalkması birlikte kendilerini dışarı attılar.

10.05.2020 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşlı vatandaşlar sokağın tadını çıkarttı

ŞANLIURFA - Korona virüsü salgınından dolayı beş haftadır dışarı çıkamayan 65 yaş üstü yaşlılar,yasakların kalkması birlikte kendilerini dışarı attılar.

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de yaşlı anneler,babalar ve nineler beş hafta sonra sokağa çıktılar. Sınırın sıfır noktasında dışarı çıkan yaşlılar, 4 saat boyunca dışarı çıkabilmenin rahatlığını yaşadı. Kimi vatandaşlar ise birer buket çiçek yaptırarak, 2 ay sonra dışarı çıkabilen annelerinin gününü dışarıda kutladı. Anne ve ninelerini dışarıda gören çocuklar, annelerine sarılarak hasret giderdiler.

Akçakale ilçesine bağlı Yeni mahalle sınırlarında oturan Fatma Demir(66), "Bugün yaşlılara yönelik yasak kalktı. Bizde bunu fırsat bilerek dışarı çıktık. Kapı önünde sosyal mesafeyi koruyarak oturuyoruz" dedi. 83 yaşındaki Şaha Yardak isimli kadın ise dışarı çıkma fırsatı verdiği için Arapça Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür etti. Annesinin dışarıda oturduğunu gören Mehmet Demir adlı vatandaş,evlerinin bahçesinden bir buket çiçek yaptırarak anneler günü kutladı.

Rayların üzerinde özlem giderdiler

Bazı yaşlılar ise sınırın sıfır noktasındaki istasyon raylarının üzerinde yürüyerek çocukluk günlerinin özlemini gidermeye çalıştı. Rayların üzerinde yürüyen 67 yaşındaki Übeyit Altun, "Bugün yaşlılara yönelik kısada olsa sokağa çıkma fırsatı verildi. Esasında günde iki saat fırsat verilse çok iyi olur. İçeride kilitlendik, kaldık. Artık yürümekte zorluk çekiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlı vatandaşlar sokağın tadını çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement