Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Güncel

Yaşlılar Haftası

AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

19.03.2018 15:42

AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Aydın, mesajında, AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla yaşlılara yük değil, servet olarak baktıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın öncülüğünde yaşlılık konusuna hassasiyetle eğildiklerini ve AK Parti olarak her zaman yaşlılara karşı pozitif ayrımcılık içinde olduklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçilere toplam 43,4 milyon lira bütçe ayırırken, 2016 yılında bu rakamı 481 bin refakatçiye ve 5,38 milyar liraya çıkardık.

İlk kez evde sağlık hizmeti uygulamasını başlattık.

Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim bin 111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz.

Huzur evine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında yaşamalarını hedefledik."

Aydın, bunun yanında 65 yaş üstü yaş aylığını 8,4 katına çıkardıklarını, 2016 yılı itibarıyla 12 milyon 599 bin vatandaşa evde maaş ödemesi yaptıklarını, 65 yaş üstü vatandaşların artık şehir içi ulaşım ücreti ödemediğini belirtti.

Yüksek Öğretim Kurumu bünyesinde 109'dan fazla Yaşlı Bakımı Ön Lisans Programı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ise yaşlı refakatçisi kursları açtıklarını hatırlatan Aydın, şunları ifade etti:

"Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 huzurevi yaşlılarımıza hizmet veriyor. Gezici Kütüphane uygulaması ile kitapları, yaşlılarımızın ayağına götürdük. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ören yerleri ve müzelere ücretsiz olarak girebilmelerini, CD, DVD ve kitap satışlarından yüzde 35 indirimli olarak faydalanabilmelerini sağladık. Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor. Sosyal Politikalar Birimi ile yaşlılarımız için daha etkin politikalar geliştirmeyi hedefledik. Hedefimiz yaşlılarımıza daha iyi şartlarda, huzurlu bir yaşam sunmaktır."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement