Yazar Armağan, Cizre'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yazar Armağan, Cizre'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yazar Armağan, Cizre\'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Şırnak'ın Cizre Kaymakamlığı tarafından başlatılan başlatılan okur-yazar projesi kapsamında tarihçi-yazar Mustafa Armağan, ilçede öğrencilerle bir araya geldi.

26.02.2014 13:09

Şırnak'ın Cizre Kaymakamlığı tarafından başlatılan başlatılan okur-yazar projesi kapsamında tarihçi-yazar Mustafa Armağan, ilçede öğrencilerle bir araya geldi.

Cizre Öğretmenevi'nde gerçekleşen etkinlikte yazar Mustafa Armağan'ın Abdulhamid'in Kurtlarla Dansı adlı kitabı Cizre Kaymakamlığı tarafından öğrencilere hediye edildi. Armağan, Abdulhamid'in hayatını ve hayatındaki diğer bilinmeyen yönleri ile ilgili öğrencilere bilgi aktarıp, öğrencilerin sorduğu soruları cevaplandırdı. Armağan, Cizre'de gençlerle buluşmasının kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Öğrencilere hayatından kesitler anlatan Armağan, daha sonra Sultan Abdulhamid'in hayatını, başarılarını ve bilinmeyen yönlerini geniş bir biçimde öğrencilere anlatıp, öğrencilerin bu konularda sordukları soruları yanıtladı.

Veysel Hamza Yakin adlı öğrenci, Cizre'ye geldiği için Armağan'a teşekkür etiklerini söyledi. Yakin, "Buraya gelmesi bizleri aydınlattığı gibi tarih açısından kendisinden çok yararlı bilgiler aldık. Çünkü tarih derslerinde Sultan Abduhamid ile ilgili işlediğimiz derslerde hayatı ile ilgili bilgiler verilmiyordu. Mustafa Armağan'ın yazdığı bu kitap sayesinde kendisini daha çok yakından tanımış olduk" dedi.

Öğrencilerden Gül Aktar ise, Cizre'ye böyle yazarların gelmesinin çok güzel olduğunu ve tarihçi-yazarın kendilerini çok iyi bir şekilde aydınlattığını belirtti.

Mustafa Armağan sunum sonunda öğrencilere hediye edilen kitapları tek imzalayıp öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Armağan, Cizre'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement