Yazar Muzaffer Buyrukçu Toprağa Verildi - Buyrukçu'nun Cenazesi, Chp İl Başkanlığı'nın Organizasyonuyla Teşvikiye Camii'nden Kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'na Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Yazar Muzaffer Buyrukçu Toprağa Verildi - Buyrukçu'nun Cenazesi, Chp İl Başkanlığı'nın Organizasyonuyla Teşvikiye Camii'nden Kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'na Defnedildi

Gaziosmanpaşa'daki evinde vefat eden ve cenazesi birkaç gün sonra bulunan öykü yazarı ve romancı Muzaffer Buyrukçu, CHP İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

28.08.2006 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa'daki evinde vefat eden ve cenazesi birkaç gün sonra bulunan öykü yazarı ve romancı Muzaffer Buyrukçu, CHP İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, yazar Melissa Gürpınar'ın kendisini arayarak durumu haber verdiğini, yazarın cenazesini kaldıracak hiç kimsenin olmadığının söylendiğini kaydetti.

Okuducu, şöyle devam etti:

''Oğlu burada yoktu, Almanya'daydı. Sorunu da değildi anladığım kadarıyla. Bazı dernekler de dahil o saate kadar cenazeye ilişkin bir şey yapma durumu söz konusu olmadığı için ne yazık ki belediyenin sahipsizler mezarlığına kaldırması gibi bir durum oluşmuş. Biz o noktada sahiplendik. Cenaze hazırlıklarını yaptık.''

Güldal Okuducu, Türkiye'nin büyük bir edebiyatçısının, bir yazarın kendisine, kişiliğine uygun uğurlanmasını istediklerini vurguladı.

Buyrukçu'nun oğlu Erdem Buyrukçu da yakınlarının babasıyla en son salı günü konuştuğunu, perşembe akşamı ise komşular aracılığıyla polise haber verildiğini belirterek, babasının gazetelerde yazıldığı gibi ölümünden 4-5 gün sonra değil, 2 gün sonra bulunduğunu, annesinin ise Alzheimer hastası olması nedeniyle durumdan haberdar olmadığını anlattı.

Otopsi yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine Buyrukçu, babasının son dönemde çok rahatsız olduğunu, kalp yetmezliği bulunduğunu ve ölümünün muhtemelen bundan ve sıcak havadan kaynaklanmış olabileceğini bildirdi.

Törene katılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Buyrukçu'nun Türkçe'nin büyük ustası ve Türk edebiyatını geleceğe götüren büyük yazarlardan biri olduğunu ifade ederek, edebiyat dünyasına başsağlığı diledi.

Cenaze törenine, Buyrukçu'nun eşi Misli Buyrukçu rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, kardeşleri Mübeccel, Ülkü, Şaban, Cengiz Buyrukçu ile CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, gazeteci-yazarlar Burçak Evren ve Doğan Hızlan ile öteki dostaları katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise çelenk gönderdiği görüldü.

Muzaffer Buyrukçu'nun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazar Muzaffer Buyrukçu Toprağa Verildi - Buyrukçu'nun Cenazesi, Chp İl Başkanlığı'nın Organizasyonuyla Teşvikiye Camii'nden Kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'na Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement