Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" Sona Erdi

Basın İlan Kurumu ile Çalışma ve İş Kurumu arasında yapılan protokol gereği gerçekleştirilen "Yeni nesil gazetecilik eğitimi" programının Samsun ayağı sona erdi.

11.05.2017 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu ile Çalışma ve İş Kurumu arasında yapılan protokol gereği gerçekleştirilen "Yeni nesil gazetecilik eğitimi" programının Samsun ayağı sona erdi.

Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan dijital teknolojilerin hayatın her alanına etki ettiği gibi, yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüşüme zorunlu kıldığına dikkati çekti.

Dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümün gerekliliği konusunda nitelikli insan kaynağını oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla "Yeni nesil gazetecilik eğitimi" programının başlatıldığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Program, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler vermeyi amaçlıyor. Medya sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen kişilerin, analitik düşünme, sorun çözme, etkili iletişim kurabilme, haber yazım teknikleri, tasarım ile fotoğraf çekimi bilgi ve becerilerine sahip olmasını hedefleyen programın, yazılı basının internet yayıncılığına entegrasyonunun sağlanmasına da katkısı olduğunu düşünüyorum."

Eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifika da verileceğini belirten Bayraktar, gazetelerde staj ve eğitim imkanı verilerek istihdam sağlanacak kursiyerlerin, eğitim bitiminde edindikleri mesleki bilgilerini çalışarak geliştirme fırsatı elde edeceğini belirtti.

Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ayrıca yerel ve ulusal basın da bu imkanlar çerçevesinde kalifiye insan kaynağıyla çalışma imkanı bulacaktır. Yoğun ve etkili geçen programın sonunda, katılımcıların haber toplama ve yazma becerisine sahip, haber etiği ve hukukunu kavramış, çeşitli alan habercilikleri konusunda farkındalığı olan, görsel anlatım ve tasarım becerileri edinmiş, fotoğraf makinesi kullanımına hakim, bilgi teknolojilerinde yaşanan küresel değişim ve dönüşümünün farkına varmış kalifiye personelin yetişmesi hedefimize ulaştığımıza inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement