Yeniden) Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeniden) Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette

Yeniden) Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü\'nde Hizmette

– GELİŞEN teknoloji ile birlikte içeriği tamamen değişime uğrayan kütüphanelerde de kitaplar yavaş yavaş raflardan kalkıyor ve bilgisayar ortamına giriyor.

22.05.2018 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– GELİŞEN teknoloji ile birlikte içeriği tamamen değişime uğrayan kütüphanelerde de kitaplar yavaş yavaş raflardan kalkıyor ve bilgisayar ortamına giriyor. Bu değişime ayak uyduran Beylikdüzü Belediyesi de, teknolojiyi ve gelişimleri adım adım takip edebilecek yeni nesil büyük bir kütüphaneyi hayata geçirdi.

Yaşar Kemal Kütüphanesi, Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı ve şu anda İstanbul'da ilçe belediye kütüphaneleri arasında en büyük kütüphane olarak hizmet vermeye başladı. Merkez Kütüphaneleri boyutunda olan Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin 80 bin adet kitap kapasitesi bulunuyor. Şu anda yeni açılmasına rağmen kütüphanede kitap sayısı 55 bin ve oturma kapasitesi de 300 kişilik. Kütüphanede haftanın 7 günü 09.00 ila 20.30 arasında hizmet veriliyor. Kütüphanenin açılmasının üzerinden 1 hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Yaşar Kemal Kütüphanesi günde bin kişiyi ağırlıyor.

Beylikdüzü Kültür Müdürlüğü Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar, vatandaşların Yaşar Kemal Kütüphanesi'nden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Özellikle Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin kapasitesinin geniş olması ve son teknolojiyle hizmet vermesi genel memnuniyetin en dikkat çeken sebepleri olarak gösteriliyor" şeklinde konuştu.

"ERİŞİLEBİLİRLİK YASASI'NA GÖRE YÜZDE YÜZ UYUMLU ÇALIŞIYORUZ"

'Bilgiye erişim herkesin hakkıdır' sloganıyla çıktıkları yolda Yaşar Kemal Kütüphanesi'nde Erişilebilir Kütüphane adında bir bölümleri olduğunu ifade eden Hilal Çuhadar, "Erişilebilirlik Yasası'na göre yüzde yüz uyumlu çalışıyoruz. İçerisinde görme engelliler için sesli kitapların seslendirileceği bir kabinimiz mevcut. Engelli birisinin bilgisayarda her türlü işlemi gerçekleştirmesi için gerekli ekipmanlarımız var. Az görenler, görmeyenler ve işitme engellilerde ortopedik engelliler için bilgiye kolay ulaşmalarını sağlayacak tüm teknik detayları burada mevcut" açıklamalarında bulundu.

"DEZAVANTAJLI GRUPLARI HEDEF ALDIĞIMIZ BİR PROJE BU"

Hacettepe Üniversitesi ile Bill ve Melinda Gates Vakfı ile ortaklaşa yürütülen önemli bir proje hakkında da bilgi veren Yaşar Kemal Kütüphanesi Şefi Hilal Çuhadar, "Dezavantajı grupları hedef aldığımız bir proje bu. Herkes için kütüphane projesinde canlı konferanslar veriyoruz. Uzmanlarla direkt iletişime geçip soru-cevap yöntemini kullanıyoruz. Herkes için kütüphane projemizde ODTÜ ile işbirliği içerisinde sertifikalı eğitim programlarımızda projelerimizde mevcut. Her türlü kariyer planlama, Microsoft programları eğitimi vs. kütüphanemiz bünyesinde yer almakta" diye konuştu.

YENİ NESİL KÜTÜPHANE: YAŞAR KEMAL KÜTÜPHANESİ

Kütüphane'ye gelen öğrenciler danışma bankosunda bulunan monitöre kitabın ismini yazıyor ve kitabın kaç adet, hangi rafta ve nerede olduğuna dair bir bilgi fişi alarak istediği kitaba anında ulaşabiliyor. Ödünç alma sistemiyle ayrıca bir kişi 3 kitabı 15 gün boyunca kullanabiliyor. Her kitapta mevcut olan çiplerle kitaplar radyo frekansları ile takip edilebiliyor. İnternet erişim merkezinde ise çağdaş kütüphanecilik hizmeti veriliyor. Tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşlar için ise kütüphane de onların fiziki özelliklerine uygun ödünç alma sistemiyle kitaplar engelli vatandaşların göz hizasına kadar inebiliyor.

(-VİDEO) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Yeniden) Yeni Nesil Kütüphane Beylikdüzü'nde Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement