Yenilenen Ermeni Kilisesi, Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yenilenen Ermeni Kilisesi, Hizmete Açıldı

Yenilenen Ermeni Kilisesi, Hizmete Açıldı

Açılışı Münih Belediye Başkanı Christian Ude ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birlikte yaptılar.

09.01.2012 09:57

Şişli Belediyesi'nin davetlisi olarak Şişli'ye gelen Münih Belediye Başkanı Christian Ude, Şişli Belediyesi tarafından restore edilen Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi'nin açılışını, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte yaptı.

Şişli Belediyesi'nin restorasyonunu yaptığı İstanbul'da hizmet veren ilk Ermeni Kilisesi olan Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi'nin açılışını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı, Almanya Belediyeler Birliği Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakan Adayı Christian Ude ve Ermeni Cemaati Patrik Vekili E-Piskopos Aram Ateşyan ile birlikte yaptı. Pazar ayini sonrası gerçekleşen açılışa, Şişli ve Münih Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda Ermeni cemaati mensubu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan, kilise restorasyonunu gerçekleştirdiği için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teşekkür etti. Ateşyan konuşmasında, "Sarıgül, tüm din ve inançlara gösterdiği eşit hizmet anlayışı ve hoşgörüyle, Şişli'de adeta bir barış elçisi gibi çalışmaktadır" dedi.

Sarıgül de konuşmasında, değişik din ve kültürdeki yurttaşların Şişli'de bir arada yaşadığını belirterek, "Bizim ilçemiz bu yönüyle zengin bir mozaik oluşturuyor. Biz de bu mozaik içerisinde yer alan hiçbir rengi bir diğerinden ayırmıyoruz ve 'insana hizmet' anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumlar arası kin ve düşmanlık tohumlarının atılmaya çalışıldığı günümüzde, kardeşçe bir arada yaşamanın önemini vurgulamak istiyoruz. Bu felsefeyle, ilçemizdeki cami, kilise, sinagog ve cemevlerinin bakım, onarım ve restorasyonuna destek veriyoruz" dedi.

Açılışa Almanya'dan davetli olarak katılan Almanya Belediyeler Birliği ve Münih Belediye Başkanı Christian Ude de, törende yaptığı konuşmada, din ve inanç özgürlüğünün önemine değildi. Ude, " Türkiye'deki gayrımüslim cemaat için yaptırılan böylesine güzel bir kilisenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Açılış töreninde, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, kiliseye verdiği destekten dolayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e bir teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenilenen Ermeni Kilisesi, Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement