Yenişehir'de Beslenme Odaklarına Yenileri Eklendi - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'de Beslenme Odaklarına Yenileri Eklendi

Yenişehir\'de Beslenme Odaklarına Yenileri Eklendi

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, hayvan severlerden aldıkları yoğun talepler çerçevesinde, 2011 yılından itibaren ilçede çeşitli noktalara yerleştirdikleri ‘Mamamatik’ adı verilen beslenme odaklarının sayısını artırdıklarını belirtti.

11.03.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, hayvan severlerden aldıkları yoğun talepler çerçevesinde, 2011 yılından itibaren ilçede çeşitli noktalara yerleştirdikleri 'Mamamatik' adı verilen beslenme odaklarının sayısını artırdıklarını belirtti.

Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılında, beslenme sıkıntısı çeken sahipsiz sokak hayvanları için ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen beslenme odaklarına yenileri eklendi. İlçenin 5 ayrı noktasında beslenme odakları oluşturarak, çevre ve hayvan dostluğu projesini hayata geçiren Yenişehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yoğun olduğu mahallelere de 'Mamatik' yerleştirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Genç, sahipsiz sokak hayvanları için yerleştirilen beslenme odaklarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde oluşturulduğunu kaydetti. Hayvan sever vatandaşlardan bu konuda yoğun talep aldıklarını dile getiren Genç, "Büyüyen kentsel yaşamın doğal sonucu olarak yaşam alanları daralan ve çöp konteynerlerindeki evsel atıklar veya gönüllüler tarafından beslenen sokak hayvanlarına karşı insani sorumluluk bilincinin artmasını hedefliyoruz. 2011 yılında hayata geçirdiğimiz sokak hayvanları aç kalmasın projemizi, "Mamamatik" adı verilen çevre ve hayvan dostu cihazları kullanarak hayvanların yoğun yaşadığı mahallelerimize yerleştiriyoruz. Bu beslenme odakları sayesinde bir taraftan plastik atıkların geri dönüşümünü gerçekleştirirken, diğer yandan da sokaktaki aç hayvanların karnını doyurmayı hedefliyoruz. Mamamatik'in ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine pet şişelerdeki su dökülerek su haznesi dolacak, diğerine boş şişe atıldığında içerideki sensör atığı algılayarak, alt tarafta bulunan yemek kabına mama bırakacak. Bu sistem kullanılarak bir beslenme odağından onlarca sokak hayvanının karnının doyması sağlanacak. Ayrıca doğa dostu bu cihazlar güneş enerjisi ile çalışıyor. Kuru mama sayesinde de mahallede daha önce gıdalardan kaynaklanan koku ve temizlik sorununu en aza indirmiş olacağız. Bu uygulamayı önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de yaygınlaştıracağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir'de Beslenme Odaklarına Yenileri Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement