Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Doğru

Yurt dışında bulunan bazı vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerin belirleneceği seçimde oy kullanmak amacıyla Türkiye'ye geliyor.

29.03.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt dışında bulunan bazı vatandaşlar, yarınki Mahalli İdareler Seçimleri'nde 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Türkiye'ye geliyor.

Dünyanın değişik ülkelerinden, oylarını kullanabilmek amacıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen vatandaşlar, yerel seçimlerin ülke açısından önemine dikkati çekerek, demokrasiye sahip çıkmak için oy kullanma çağrısı yaptı.

İspanya'dan gelen Meral Oğur, buradaki gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için Barcelona'dan geldik. Buradan Ankara'ya geçeceğiz. Bunun için harcanan çabaya değer olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İspanya'da araştırmacılık işiyle uğraşan Bora Edizer, yerel seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydederek, "Oyumu kullanacağım Ankara'ya aktarmayla gideceğim. İnşallah sonuçları ülkemiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Irak'ın Erbil şehrinden gelen Halit Özdemir, vatandaşları oy kullanmaya davet ederek, "Fatih'te ikamet ediyorum. Yurt dışından göründüğü kadarıyla seçimler çekişmeli ve sıkıntılı geçiyor. İnşallah ülke için hayırlı olur" dedi.

Gülay Yalçın ise İspanya'dan tatil için Türkiye'ye geldiğini fakat vatandaşlık görevini yerine getirmek için Ankara'ya gideceğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement