Yeryüzü Doktorları Kamerun'a Su Arıtma Kitleri Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları Kamerun'a Su Arıtma Kitleri Gönderdi

Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika'lı mültecinin barındığı MBLE kampına 7430( 10 palet) su arıtma kiti gönderdi.

18.08.2014 21:58

Kamerun'da geçtiğimiz iki ayda 65 kişinin kolera salgını nedeniyle hayatını kaybetmesi, 1300 hastalık vakasına rastlanmasının ardından Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika'lı mültecinin barındığı MBLE kampına 7430( 10 palet) su arıtma kiti gönderdi.

Kamerun Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz iki ayda 65 kişinin kolera salgını nedeniyle hayatını kaybettiği, 1300 hastalık vakasına rastlandığını açıklamasının ardından Yeryüzü Doktorları, Kamerun'un doğusundaki Bertoua şehrinde sığınan Orta Afrika'lı mültecilere temiz su ihtiyacını karşılamak amacı ile 7430( 10 palet) su arıtma kiti gönderdi.

Global Medic ve Yeryüzü Doktorları işbirliği ile temin edilen ait su arıtma kitleri ile birlikte; Kamerun'a AFAD, Türk Kızılayı, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (IDSB) ve Diyanet Vakfı'ı gibi Kuruluş ve STK'ların da THY'ye ait bir kargo uçağıyla bölgeye yardım malzemesi taşıdığı açıklandı.

Yaounde Havaalanı'na indirilen 5 Tır insani yardım malzemesi, yaklaşık 15 saatlik bir kara yolculuğu sonrasında Kamerun'un Orta Afrika Cumhuriyeti sınırındaki Bertoua şehrinde yer alan MBLE(mıbile) kampına getirildi. 10 bine yakın mültecinin barındığı kampta temiz su sorununun büyük ölçüde giderileceğini ifade eden Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Uz.Dr Yahyahan Güney, Bertou valisi Ivaha Diboua Samuel Dieudonne'nin yardım için gelen heyeti makamında ağırlayıp, MBILE kampına kadar eşlik ettiğini söyledi. Yardımlardan ötürü emeği geçen herkese şükranlarını sunan Dieudonne, bölgeye ilginin devam etmesi ricasında bulundu.

Uzun yıllardır salgınlarla mücadele eden Afrika'da, Batı Kamerun'da 2010 yılında benzer bir kolera salgını 4 binden fazla insanın hayatına mal olmuştu. 22 milyonluk Batı Afrika'da yalnızca 20 kişiden biri sıhhi tuvalete, üçü temiz suya ulaşabiliyor. Kızıl Haç yetkilileri ise salgının giderek genişleyip, daha çok insanın etkilemesinden endişe ettiklerini belirtti.

Karın ağrısı, ishal ve kusmaya gibi belirtiler gösteren kolera, içme suyu ve yiyecekler vasıtasıyla insana bulaşan bir bağırsak hastalığı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları Kamerun'a Su Arıtma Kitleri Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement