Yirminci Yaşlarını Kutladılar - Son Dakika
Güncel

Yirminci Yaşlarını Kutladılar

Köln'de göçmen kökenli insanlara yönelik sağlık olanakların iyileştirilmesi için çalışmalar yürüten Göçmenler ve Sağlık Çalışma Grubu 20.yıl dönümünü kutladı.

02.07.2012 20:40

Köln'de göçmen kökenli insanlara yönelik sağlık olanakların iyileştirilmesi için çalışmalar yürüten Göçmenler ve Sağlık Çalışma Grubu 20. yıl dönümünü kutladı.

Almanya'nın Köln kentinde 1991 yılında kurulan Göçmenler ve Sağlık Çalışma Grubu 20. yıl dönümünü kutladı. Çalışma grubunun başkanı Dr. Ali Kemal Gün, AOK Rheinland'ın merkezinde düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada Köln Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı'na 20 yıldır sürdürdükleri katkılardan dolayı teşekkür etti. 'Gençlere yönelik sağlık önlemleriö, 'Köln'de psikiyatri tedavileriö, 'Sigortasız insanlara yönelik tedavi olanaklarıö ve 'Yaşlı göçmen kökenlilere yönelik sağlık olanaklarıö adlı seminerlerin tanıtıldığı törene ayrıca Köln Belediye başkanı Elfi Scho-Antwerpes, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti milletvekili Arif Ünal (Yeşiller), NRW Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek, Köln Belediyesi Sağlık Müdürü Henriette Reker, LVR-Klinik Köln Başhekimi Murat Ozankan ve NRW Sağlık Bakanlığı Danışmanı Heike Reinecke katıldı.

GÖÇMENLER HAREKETE GEÇMELİ

Başkan Dr. Ali Kemal Gün, konuşmasında şunları söyledi: 'Bugün burada kuruluşumuzun 20. yıl dönümünü kutluyoruz. Göçmen kökenli insanların sağlık sorunlarına çözüm bulma hedefiyle çalışıyoruz. Almanya'daki sağlık kurumlarının göçmen kökenli insanların ihtiyaçlarına halen yeterli düzeyde hazır olmamaları önemli bir sorun teşkil ediyor. Kentimizde ve eyaletimizde gayretli çalışmalar olsa da yeterli düzeye ulaşılmadı. Bugün halen hastanelerde yeterli düzeyde göçmen kökenli personel çalıştırılmıyor. Diğer yandan göçmen kökenliler de yeterli düzeyde harekete geçmiyorlar. Bu yıl yürürlüğe giren yeni düzenlemeler göçmen kökenlilere yönelik sağlık hizmetlerine kısıtlamalar getirildi. Özellikle çocuk doktorları göçmen kökenli insaların sorunları olduğunu bildiriyorlar. Göçmen kökenli çocuklara yönelik sağlık hizmeti sunan kuruluşların personel devrimi yapmasını diliyorum. Yanı sıra bir çok sağlık kuruluşunun kalite kriterleri arasında göçmen kökenlilere yönelik unsurlar yer almıyor. Burada belediyenin bunu değiştirmesini talep ediyorum.ö

OLANAKLAR ARTMALI

Törende Demenz hastalığına yakalanan Türklere yönelik sağlık hizmeti sunan kuruluşların sayılarının az olmasına değinen LVR-Klinik Köln Başhekimi Dr. Murat Ozankan, 'Yaşlı göçmen kökenlilere yönelik sağlık olanaklarıö adlı bir seminer verdi. Dr. Ozankan, şunları söyledi: 'Bundan 50 yıl önce Almanya'ya işçi olarak gelen ilk nesil Türkler artık yaşlandı ve bakıma muhtaç. Alman sağlık sistemi özellikle Demenz adı verilen ve halk arasında bunama olarak tanınan hastalık için göçmen kökenlilere yönelik yeterli düzeyde bilgilendirme olanakları sunmuyor. Bir doktor olarak bize başvuran göçmen kökenli insanların sıklıkla Demenz hastalığına yakalandığını ve tedavi yollarını bilmediklerini görüyorum. Bu hastalığa yakalanan insanların ayrıca tedavi süreçlerine geç başladıklarını kaydettim. İnsanlar Demenz hastalığının belirtilerinin fark ettikleri zaman bir doktora başvurmasının öneriyorum. Benim başında olduğum hastane göçmen kökenli hastalara hitap etse de, Almanya'da yaşayan göçmen kökenli insanlara hazır olan hastane ve sağlık kuruluşların daha da artmasını diliyorum.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yirminci Yaşlarını Kutladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement