YKY'den Çocuk Kitapları - Son Dakika
Güncel

YKY'den Çocuk Kitapları

YKY\'den Çocuk Kitapları

Merak çocukların hayatı ve dünyayı öğrenmesinin bir yoludur.

25.06.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meraklı Çocuklar İçin "Bil Bakalım Neden?

Merak çocukların hayatı ve dünyayı öğrenmesinin bir yoludur. Anne babalarını, yakınlarını zaman zaman sordukları sorularla boğsalar da, gene de bir çocuk için hatta hepimiz için dilenebilecek en iyi şey meraktır. Bir çocuğun sorduğu soruyu geçiştirmeden, hakkıyla yanıtlamaya çalışmak büyüklere de yeni bir bakış açısı kazandırır aslında. Çoktan kanıksadığı durumları, yanıtını bildiği, bildiğini sandığı soruları yeniden kurcalamasını sağlar.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, Isabelle Fougere'in hazırladığı Bil Bakalım Neden? kitabı, eğlenceli çizimleri ve dinamik içeriğiyle çocukların ilgi duydukları konular hakkında fikir sahibi olmasını ve meraklarını gidermelerini sağlayacak.

Bil Bakalım Neden?

Isabelle Fougere

Çeviren: Şilan Evirgen

38 TL, 107 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Kerem'i Kimse İstemiyor

Annesi ve babası seyahate çıkan küçük Kerem, üç günlüğüne onu çok seven dayısına emanet edilmişti. Hem güzel hem de heyecanlı olaylarla dolu birkaç gün, Kerem'i ve elbette bebek ayısını çok eğlendirdi!

Farklı türlerdeki eserleriyle 1950 kuşağının en önemli yazarlarından biri olan Tarık Dursun K.'nın Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan çocuk kitabı Kerem'i Kimse İstemiyor sıra dışı bir dostluğun sımsıcak hikayesi…

Kerem'i Kimse İstemiyor

Yazan: Tarık Dursun K.

Resimleyen: Mustafa Delioğlu

152 Sayfa, 13 TL

Yapı Kredi Yayınları

İyi Kalpli Küçük Tavşan

Türkçe'ye ilk kez kitabı çevrilen Fransız yazar Michael Escoffier, 1970 yılında doğdu. Eşi ve iki çocuğuyla Lyon'da yaşayan yazar, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İyi Kalpli Küçük Tavşan kitabında kaderine karşı koyan ve böylece bütün tavşan kardeşlerinin kaderini değiştiren ince düşünceli, zeki ve sevimli bir tavşanın hikayesini anlatıyor.

Kitabın illüstratörü Eleonore Thuillier ise 1979 yılında Güney Fransa'da doğdu. Canavarların, kurtların ve büyücülerin dünyasını çok sevdi.

İyi Kalpli Küçük Tavşan

Yazan: Michael Escoffier

Resimleyen: Eleonore Thuillier

Çeviren: Korkut Erdur

Yapı Kredi Yayınları

Meraklısına Matematik

Niçin matematik birçoğumuza zor gelir? Neden matematikte "0" olduğumuzu düşünürüz? Gerçekten de matematik dediğimiz şey sırlarla kaplı bir alan mıdır?

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, Denis Guedj'in yazdığı Meraklısına Matematik kitabında "matematikten muzdarip" bir kız matematik konusunda aklında dolaşan yığınla soruya cevaplar arıyor ve aslında matematiğin o kadar korkutucu olmadığını anlıyor. Tabii ki soruların cevaplarını öğrendikten sonra...

Meraklısına Matematik - Öğrenmenin Yaşı Yok 3

Yazan: Denis Guedj

Çeviren: Olcay Kunal

114 Sayfa, 10 TL

Yapı Kredi Yayınları

Çocuklar İçin Sanat…

Yapı Kredi Yayınları'nın Doğan Kardeş kitapları dizisinden çocuklara bir sürpriz!

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan, Dilek Maktal Canko tarafından kaleme alınan Pieter Bruegel'in Gizemli Dünyası, 16. yüzyılda yaşayan Flaman ressam Bruegel'in sanatına bir kapı aralıyor. Bruegel köylülerin yaşantısını, günlük hayatı, çocuk oyunlarını resimlerinde ince ince işleyen dünyaca ünlü bir ressam.

Kitabın yazarı Dilek Maktal Cango dönemin sanat anlayışına, resim sanatındaki usta-çırak ilişkisine ayna tuttuğu kadar, küçük okurları da Bruegel'in resimlerindeki sırları adım adım çözmeye davet ediyor. Görsel zenginliğiyle de ilgi çekecek bu kitap, resim sanatını seven çocukların el kitabı olacak nitelikte.

TADIMLIK

"'Arkadaşınız çok önemli bir konuya değindi. Resimlerimizi yaparken öncelikli bazı seçimlerimiz vardır. Babil Kulesi hikâyesini düşünürken, benim gözümün önüne hep terk edilmiş bir kule geldiği için böyle tasvir ettim…'

Atölyeye yeni başlayan küçük çırak, hikâyeyi bilmediğini söyleyip anlatmamı istedi.

'Çok uzun yıllar önce, dünyada tek bir dilin konuşulduğu zamanlarmış. İnsanlar Tanrı'ya ulaşmak için başı göğe değen yüksek bir kule yapmak istemişler. Böylece Tanrı'ya yaklaşabileceklerini düşünmüşler. İnsanların bu düşüncesizce cesaretine sinirlenen Tanrı, onları cezalandırmak için hepsine ayrı bir dil vermiş. Kuleyi bitirmeye çalışan ustalar, birbirinin konuşmasını anlamadığı için işlerini tamamlayamamış. Böylece, kule sonsuza dek yarım kalmış.'"

Pieter Bruegel'in Gizemli Dünyası

Dilek Maktal Canko

72 Sayfa, 17 TL

Yapı Kredi Yayınları

Erika Bartos'un Sevecen ile Tomurcuk Dizisinin Maceraları Devam Ediyor:

Küçük Yabanarısı

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk dizisinin büyük boy Mevsimler ve küçük boy Arkadaş, Gökkuşağı, Noel Baba, Uçurtma, Cadılar, Deniz Macerası, Yeni Yıl Kutlaması, Uzay Yolculuğu, Mağaradaki Örümcek kitaplarından sonra Küçük Yanabarısı okurlarıyla buluşuyor.

Sevecen ile Tomurcuk'un bu maceralarında, arkadaşları Arıcık Baltazar'ın Yabanarısı Duru'yla tanışmasının hikâyesi yer alıyor. Ormanda elbirliğiyle yaptıkları eve taşınan Duru, onların hayatına renk katacak yeni komşuları olur. Arıcık Baltazar ise çok mutlu ve heyecanlıdır.

Uğurböceği Salyangoz ile Salyangoz Tomurcuk: 10

Küçük Yabanarısı

Yazan ve resimleyen: Erika Bartos

6 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YKY'den Çocuk Kitapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement