YÖK'e Türbancı Zihniyet Egemen Oldu - Son Dakika
Güncel

YÖK'e Türbancı Zihniyet Egemen Oldu

YÖK, ÖSS'de Yapmayı Planladığı Değişiklikleri Tartışacağı Bugünkü Toplantısı Öncesinde Karıştı.

15.01.2009 02:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÖK, ÖSS’de yapmayı planladığı değişiklikleri tartışacağı bugünkü toplantısı öncesinde karıştı.

YÖK’ün muhalif üyeleri Prof. Dr. Engin Ataç, Prof. Dr. Mustafa İlhan, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Prof. Dr. Fikret Şenses ve Bülent Serim, YÖK’te birinci yılını dolduran Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı dün yayınladıkları bir bildiriyle eleştirdiler.

YÖK’te görev yapan 20 üyeden 9’u, mevcut yönetime muhalif. Görevlerini zor da olsa yerine getirmeye çalıştıklarını belirten muhalif üyeler, YÖK’e bugün egemen olan kadroların demokrasi anlayışının "türbanla sınırlı" olduğunu savundular. Muhalifler, bildiride özetle şu eleştirilerde bulundular:

Durum kaygı verici

Son bir yılda atanan YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinin çoğunlukla, son genel seçimlerde iktidar partisi milletvekili adayları, iktidar partisi yanlılıkları çeşitli ilişkileriyle kamuoyunca bilinen kişiler ya da türbana özgürlük bildirisine imza koyan akademikler arasından seçilmesi tüm yükseköğretim kurumları açısından kaygı verici bir durumdur.

Sindirme politikası

Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilmesine karşın 10 aya yakın süredir YÖK üyeliğine ataması yapılmayan Prof. Dr. Celal Şengör’ün, önceleri sonucu hiçbir biçimde etkilemeyen oy sayım hatası, sonra da hakkında açılan ve sürüncemede bırakılan soruşturma gibi bahanelerle önünün kesilmesini, YÖK Genel Kurulu’nda ÜAK’ın temsilini eksik bırakmanın ötesinde, en hafifinden yakışıksız bir "karşıtları sindirme" politikası olarak değerlendirmek gerekir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YÖK'e Türbancı Zihniyet Egemen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement