Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı - Son Dakika
Eğitim

Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 11 Mart 2017 yılında YÖK üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu'nun görev süresi uzatıldı.

21.04.2021 02:10  Güncelleme: 02:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, yeniden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine yeniden seçildi.

Hatipoğlu, YÖK üyeliğine 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla getirilmişti.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 1955 yılında Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında 'Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü' adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesör oldu.

1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

10 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından YÖK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Nihat Hatipoğlu\'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı

Son Dakika Eğitim Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğindeki görev süresi uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hizan Kaymakamı Öğrencilerle İftarda Buluştu
    21:33 Hizan Kaymakamı Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kadir Has Anadolu Lisesi Yurdunda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Özçelik, ramazanın önemine ve bereketine değindi. Tavsiyelerde bulunduğu öğrencilere başarı dileyen Özçelik, eğitime yönelik desteklerinin devam edeceğini söyledi.

  • SUBÜ öğrencileri ilkokul öğrencilerine kitap hediye etti
    19:13 SUBÜ öğrencileri ilkokul öğrencilerine kitap hediye etti

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında Ali Fuat Paşa İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine hikaye kitabı hediye etti. Ayrıca öğrenciler mini bir konser verdi. SUBÜ, bu tarz etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ESOGÜ'yü ziyaret etti
    18:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ESOGÜ'yü ziyaret etti

    Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'ı ziyaret etti. Ziyarette raylı sistemler ve akıllı ulaşım sistemleri üzerine iş birliği olanakları değerlendirildi.

  • Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı
    16:17 Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı

    Çorum'da bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yazdıkları mektupları Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Jandarma Karakol Komutanlığına gönderdi. Mektupları alan askerler, duygusal anlar yaşadı ve öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

  • Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri Düzenledi
    15:34 Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri Düzenledi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri' kapsamında 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim verildi. Eğitimde güvenilir gıdaya erişimde dikkat edilmesi gerekenler ve gıda israfı konuları anlatıldı. Ayrıca öğrencilere 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kısa filmi izletildi ve 'Su Verimliliği, Su Seferberliği Eğitim Kitabı' dağıtıldı.

  • Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı
    15:05 Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı

    Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansının destek verdiği 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' projesi tamamlandı. Proje kapsamında akademisyenlere eğitim verildi ve yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun önemi üzerinde duruldu. Projenin kapanışında Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, emeği geçenlere ve destek sağlayanlara teşekkür etti.


Advertisement