Yolcu Başkan" İçini İha'ya Döktü - Son Dakika
Yerel

Yolcu Başkan" İçini İha'ya Döktü

Yolcu Başkan" İçini İha\'ya Döktü

Bütünşehir yasası kapsamında kapatılan belde belediyeleri arasında bulunan Belevi'nin bundan sonra Selçuk'un mahallesi konumunda olmasını değerlendiren Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve içinde uhde kalan projeleri hakkında konuştu.

18.03.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bütünşehir yasası kapsamında kapatılan belde belediyeleri arasında bulunan Belevi'nin bundan sonra Selçuk'un mahallesi konumunda olmasını değerlendiren Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve içinde uhde kalan projeleri hakkında konuştu. En büyük çalışmalarından biri olan Keçikalesi ile Belevi'den Şirince Köyü'ne yol çalışması projesinin hayata geçememesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Işık, "Geldiğimiz ilk günden katılmayacağımız seçimlerin olacağı güne kadar çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

TÜM ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Belevi Beldesi'nde alt ve üst yapı çalışmalarını bitirdiklerini, vatandaşlara söz verdiği bir takım vaatleri olduğunu, bu vaatlerin tamamını yerine getirdiklerini, bunun dışında büyük projelere de imza attıklarını ifade eden Başkan Işık; "Bu projelerden bir tanesi Keçikalesi restorasyon ve rölöve projesiydi. Bu projeyi hallettik ve daha sonra yapım ihalesiyle ilgili alt yapı çalışmaları bitti ve bu konuyla ilgili tüm belgeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Ayrıca Belevi Gölü'nün kıyı kenar ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız vardı. Bu çalışmaların da bir kısmı tamamlandı, fakat bürokrasideki bazı sıkıntılar nedeniyle Belevi Gölü ile ilgili olan net çalışmalarımızı bitiremedik" dedi.

Belevi'nin tarımda lojistik bölge olması adına çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, bu anlamda yaklaşık 2700 civarındaki araziyi Tarımsal sanayi alanı içerisine aldıklarını kaydeden Başkan Işık, bu konuda büyük işletmelerin Belevi Beldesi'ne gelerek yatırımlarını yapmaya başladıklarını, bu yatırım alanlarında Belevi ve Selçuk'ta ikamet eden vatandaşların çalıştıklarını, yani bu bölgede istihdam yarattıklarını ifade etti. Belediye Başkanının sadece park, bahçe yapıp ağaç dikmediğini, alt ve üst yapı çalışmalarının yanında belediyelerin aynı zamanda istihdam olanaklarının yarattığını belirten Başkan Işık, bu anlamda Belevi Belediyesi olarak bu çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Bunların dışında konut alanlarının yaratılması, ucuz konutların yapılabilmesi ve bu konuda kooperatiflerin desteklenmesi için çalışmalar yaptıklarını, bu konuda da oldukça başarılı olduklarını dile getiren Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, "Birçok ilçede 5 binlik plan çalışması yoktur şu anda. Ama Belevi Belediyesi bu çalışmaları tamamladı, yani Belevi'nin nüfusu 8-10 bin göre ayarlanmış durumda ve buraya her türlü büyük ve orta ölçekli işletmeler gelebilir. Ancak buranın dokusunu kesinlikle bozmamak lazım, örneğin buraya TOKİ'yi kesinlikle getirmemek lazım, burayı belirli rant çevrelerine peşkeş çekmemek lazım, yani buradaki konut konusundaki dokuyu korumak lazım" dedi.

YARIM KALAN UMUTLARIM VAR

Belevi'de çok büyük umutları olduğunu, bunlardan bazılarından bahseden Başkan Işık, "Keçikalesi, Belevi Gölü gibi büyük umutlarımızın yanı sıra bir de Tire yolu üzerinde 17 adet işyerinin olduğu, yani burada doğal ürünlerin pazarlanacağı otantik çarşı kurmaktı idealimiz ve şu anda onu da tamamlamak üzereyiz. Seçimlerden önce bu çarşıyı hizmet açacağız. Yine Belevi'den Şirince'ye ulaşımın sağlanması bizim için çok önemliydi. Ama bu projemizi yapamadık. Bu da benim içimde kalan bir uhde oldu" dedi.

Belevi'nin Selçuk için değerli olduğuna vurgu yapan ve buradaki vatandaşların burada sahipsiz olduğunu hissettiğini, bu anlamda Belevi'ye el atılması gerektiğini söyleyen Başkan Işık, özellikle yerel yöneticilerin buradaki halka sahip çıkması gerektiğini söyledi.

BELEVİ HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanlığının bir görev olduğunu, bir meslek olmadığını söyleyen Başkan Işık, heyecanını yitirenlerin bu işi yapmamasını tavsiye etti. Belevi Belediye Başkanlığı görevini yapmasından dolayı büyük gurur duyduğunu, bu anlamda Belevi halkına minnettar olduğunu belirten Başkan Işık, "Çünkü Belevi halkımız beni doğmuş olduğum Beldeye hizmet etme fırsatı verdiler. Ben de bürokrasiyi çok iyi kullanarak, siyasette küslük yapmayarak Belevi'yi çok ciddi yerlere getirdiğimize inanıyorum" dedi.

SEÇİMİ CHP KAZANACAK

5 yıllık bekleme süresi içerisinde CHP'nin doğal üyesi olarak ve doğal aday adayı olarak partisinin 2019 seçimlerinde aday göstermesi halinde ve Selçuk halkının da isteği ile Selçuk'a bir dönem için hizmet etme şerefini yaşamak istediğini ifade eden Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, yeni yapılacak olan yerel seçimlerde partisine ve partisinin adayına başarılar dilediğini belirtti. Bu konuda en ufak bir umutsuzluğunun olmadığını ifade eden Başkan Işık, "Bir oy bile fazla olsa Selçuk'ta CHP seçimi kazanacaktır. Önemli olan burada partimizin seçimi kazanmasıdır. Çünkü Selçuk'un ve ülkemizin CHP'ye çok ihtiyacı var" dedi.

Öte yandan Belevi Beldesinin kapanacağı konusunda oldukça endişeli olan Belevili bazı vatandaşların bu durumu hala kabullenemediklerini, bu konuda vatandaşların daha çok bilgilendirilmesini istediler. Kafalarının çok karışık olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Belediyemiz keşke kapanmasa" şekilde yorum yaptılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yolcu Başkan' İçini İha'ya Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement