Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Serti·fi·ka Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Serti·fi·ka Heyecanı

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi\'nde Serti·fi·ka Heyecanı

Kütahya'da, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Ulusal Ajans desteğiyle gerçekleşen "Turizm Öğrenci Becerilerinin Geliştirilmesi" Erasmus+ projesi sertifika töreni yapıldı.

06.12.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Ulusal Ajans desteğiyle gerçekleşen "Turizm Öğrenci Becerilerinin Geliştirilmesi" Erasmus+ projesi sertifika töreni yapıldı.

Yoncalı Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen törende, Almanya ve Viyana'daki çeşitli işletmelerde staj yapan öğrenciler Almanca dil sertifikalarını, Europass ve staj belgelerini aldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Boztepe, törende yaptığı konuşmada, bu tür projelerin öğrencilere öz güven kazandırdığını belirterek, "Öğrenim hayatında ve sonrasında girişimci birer birey olarak bu etkiyi hissedecek, faydasını göreceksiniz. Projeyi başarıyla tamamlayan okulumuzu ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okul müdürü Hakan Gölpınar ise, projenin en önemli katkısının öğrencilerin dil becerisini geliştirmek olduğunu söyledi.

Gölpınar, "Turizm sektöründe dil öğrenmek insana başlı başına bir meslek kazandırır. Genç yaşta farklı ülkeler görmek olumlu anlamda bir deneyimdir. Bunun faydasını ileride göreceksiniz. Bir projenin yürütülmesi kolay olmuyor, emek istiyor, sorumluluk istiyor. Projede emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 2018 yılında 2 projeyle tekrar başvuracağız. Kabul edilmesi durumunda staj programı tekrarlanacak." ifadelerini kullandı.

Proje koordinatörü Ebru Aydın da, projeyle kendisinin de ilk kez yurt dışına çıktığını ve farklı bir deneyim yaşadığını, proje yürütülürken zaman zaman yorulduğunu ama sonuçta emeğin karşılığını öğrencilerin memnuniyetiyle aldığını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Serti·fi·ka Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement