Yöneten ve Yazan: "Hayati Koca" - Son Dakika
Yerel

Yöneten ve Yazan: "Hayati Koca"

Yöneten ve Yazan: "Hayati Koca"

Adana’nın sevilen, başarılı ve genç bürokratlarından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, yöneticilikteki başarısını, 2 kitabıyla yayın dünyasına da taşıdı.

04.01.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın sevilen, başarılı ve genç bürokratlarından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, yöneticilikteki başarısını, 2 kitabıyla yayın dünyasına da taşıdı.

Hayatı bütün yönleriyle saran, duyarlı ve bilinçli bir eğitim yöneticisi olan Hayati Koca; bilim, sanat, edebiyat ve spor dünyasıyla da yakın ilgisini sürdürüyor. Koca, bu ilgisini yakın zamanda yayımlanan iki kitabıyla taçlandırdı.

MUSTAFA MİYASOĞLU'NUN ROMANLARI VE ROMANCILIĞI

Hayati Koca'nın " Mustafa Miyasoğlu'nun Romanları ve Romancılığı" adını taşıyan ilk kitabı edebiyat-inceleme dalında. Koca'nın bu kitabı Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında tamamladığı master tezine dayanıyor. Koca, bu kitabında Mustafa Miyasoğlu'nu bütün yönleriyle tanıtmakla birlikte asıl olarak yazarın romanlarını ve romancılığını irdelemiş. Miyasoğlu' nun kültür, medeniyet, tarih, aşk ve yerlilik kavramlarına bakışını roman inceleme tekniklerinden yararlanarak irdeleyen Koca, araştırmacılara da kaynak oluşturacak bir esere imza atmış.

FUTBOLUN KARAKTER HEYKELİ: TRABZONSPOR

Hayati Koca'nın ikinci kitabının alt başlığı ise "Trabzonspor da Aşka Dahildir." Koca bu kitabında Trabzon'daki futbol tarihini, kültürünü; Trabzonspor taraftarının futbol anlayışını, sevgisini ve takımlarından beklentilerini anlatıyor. Genelde sporun, özelde ise futbolun bir insanın fiziksel ve ruhsal gelişiminde önemli bir rol oynadığına inanan Koca, futbolun skorlara dayalı bir spor olarak değil; karaktere, tutkuya ve ideallere dayalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Kitabın ithaf bölümünde ismi anılanlar da kitabın kapsayıcılığının ipuçlarını veriyor. Bu bölümde İsmet Özel'den Kazım Koyuncu'ya, Musa Eroğlu'ndan Ahmet Yenilmez'e, Faruk Nafiz Özak'tan Şenol Güneş'e, Rafet El Roman'dan Ünal Karaman'a uzanan anlamlı ithaf cümleleri futbolseverlerde ve Trabzonspor taraftarlarında büyük bir heyecan uyandırmış. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yöneten ve Yazan: 'Hayati Koca' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement