Yozgat-Balık Aşılayarak Eğitimlerini Sürdürüyorlar-Hd - Son Dakika
Güncel

Yozgat-Balık Aşılayarak Eğitimlerini Sürdürüyorlar-Hd

Balık aşılayarak eğitimlerini sürdürüyorlarYOZGAT Süreyyabey Barajı'nda bulunan alabalık çiftliklerinde, balıkları yaz sıcaklığına bağlı hastalıklardan korumak için aşılama çalışmaları başladı.

20.05.2018 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balık aşılayarak eğitimlerini sürdürüyorlar

YOZGAT Süreyyabey Barajı'nda bulunan alabalık çiftliklerinde, balıkları yaz sıcaklığına bağlı hastalıklardan korumak için aşılama çalışmaları başladı. Türkiye'de üniversite eğitimlerini sürdüren, 6 Türkmenistanlı öğrenci tarafından, günlük 50 bin yavru balık tek tek aşılanıp suya bırakılıyor.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde eğitim gören Türkmenistanlı bir grup öğrenci, iki yıl önce eğitimlerini sürdürebilmek için çalışmak zorunda kalınca, İzmir'de bir balık çiftliğinde iş buldu. Burada çalışırken alabalık aşılamasını öğrenen öğrenciler, gelen taleplere göre Türkiye'nin birçok ilinde çalışarak öğrenimlerine devam ediyor. Bu yıl Yozgat'ın Çekerek İlçesi, Süreyyabey barajında bulunan alabalık üretme çiftliklerinde çalışmaya başlayan öğrenciler günlük 100 lira ücret alarak aşılama yapıyor.

Kafkas Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi, Şamuhammet Ataduzduyyev, Türkiye'de üniversite eğitimi gördüğünü ve tatillerde çalıştığını söyledi. Ataduzdyyev, Bu işi iki yıl önce İzmir'de öğrendik. Şimdi burada 20-25 gramlık alabalık yavrularına aşı yapmaktayız. Aşılar balıkları 8 ay hastalıktan koruyacak. Altı kişiyiz ve günde 45-50 bin balığa aşı yapıyoruz. Burada bir milyon civarında balığı 20 günde aşılayıp bitireceğiz dedi.

Süreyyabey Barajında alabalık üretimi yapan Neşet Erol, bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olmasının riskleri artırdığını söyledi. Erol, 'Alabalık, kış mevsimini sever. Havalar çok ısınınca balıklarda hastalanma riski artıyor. Bu sebeple hastalıklara karşı aşı yaptırıyoruzö diye konuştu.

Yozgat-Balık Aşılayarak Eğitimlerini Sürdürüyorlar-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat-Balık Aşılayarak Eğitimlerini Sürdürüyorlar-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement