Yozgat'ta 80 Okulda Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika
Teknoloji

Yozgat'ta 80 Okulda Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, bu yıl 80 okulda "TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendiği bildirdi.

09.06.2016 14:12

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, bu yıl 80 okulda "TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendiği bildirdi.

Saim Kuş, düzenlediği basın toplantısında bilim fuarlarının, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştiğini söyledi.

Bakanlığın belirlediği kriterleri uygulayarak seçmiş olduğu okulların TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi açmaya hak kazandığını ifade eden Saim Kuş, "Öncelikle öğrencilerimizin ezberci eğitimin dışında kendi hayallerini ortaya koyarak hayatı kolaylaştırmak adına kendisine ait olan bir düşünceyi ortaya koymasıdır. Günümüzde öğrencilerimizin en büyük sıkıntılarından biri ise kendini toplum karşısında ifade edebilme ve özgüven sahibi olmak. Bu sorunu ise kendisinin ortaya koyduğu ürünü sergileyerek kendi cümleleriyle, gelen konuklara sunum yaparak aşmaktadır." dedi.

Bilim fuarlarının geleceğin mucitlerini yetiştiren bir platform olduğunu belirten Saim Kuş, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları sayesinde öğrencilerimiz ortaya koyduğu projelerini sergilemenin yanı sıra, başarılı olan projeler için danışman öğretmenleri koordinasyonunda patent almak için başvurulmuş ve birçok projeye patent alınmıştır. Mucitlerin yetişmesinin ilk adımı, yapılan bu fuarlar ile gerçekleşiyor. Çünkü öğrencimiz projelerinin yanında kendini de keşfederek farkına varamadığı mucit ruhu bu sayede fark ediyor." diye konuştu.

Bilim fuarlarının Yozgat için büyük faydalara sağladığını kaydeden Saim Kuş, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kriterlere uyup başvuruları onaylanan okullara 5 bin lira hibe sağlandığını, Yozgat ekonomisine ise 400 bin lira gelir sağlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Yozgat'ta 80 Okulda Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement