Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Projesi

Yozgat'ta eski sanayi sitesinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel atıldı.

02.05.2016 14:41

Yozgat'ta eski sanayi sitesinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel atıldı.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Yozgat'ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşümün başladığını söyledi.

Kentsel dönüşüm projesinin ilk temelinin bugün atıldığını ifade eden Açıkgöz, temeli atılan blokta 32 daire bulunduğunu belirterek "Akabinde projemizde bulunan 3+1 dairelerimizin temelleri atılacak. Cami inşaatımızın temel yeri kazılmaya başlandı. Projemizde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yok. Resmi olarak toplamda 236 parsel üzerinde çalışma yapıldı ve 986 hissedar var. 52 bin metre kare direk, 82 bin metre kare de dolaylı alanı kapsamakta. Şu anda sadece 2 bin metre kare bir alanda sıkıntımız var. Bu da 23 parsel ve 82 hissedarı ilgilendirmekte. Bununla alakalı da kamulaştırma davaları açılmış durumda. Birinci etapta hissesi bulunan vatandaşların hesaplarına paraları önümüzdeki günlerde yatırılacaktır." diye konuştu.

Toplamda 297 adet konut, 59 adet iş yeri, bin kişilik cami, 16 tane iş ofisi kapalı otopark ile düzenli kentleşmeye örnek olacak projenin 2018 yılında tamamlanmasının planlandığını belirten Açıkgöz, "4 blok 3+1, 4 blok 3+1 ve 1 blok ta 2+1 olmak üzere toplamda 9 blok yapılacak." dedi.

Açıkgöz, konut ve iş yeri satışları için henüz başvuruların başlamadığını dile getirerek, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement