Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yozgat'tan Kısa Kısa

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi ve Sırçalı Belediyesi tarafından kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu düzenlendi.

04.03.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi ve Sırçalı Belediyesi tarafından kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırçalı beldesinde açılan cenaze yıkama kursuna kadınların ilgi gösterdiğini söyledi.

Kursta başarılı olanlara sertifika verileceğini ifade eden Erdem, "Sırçalı Belediyesi iş birliği ile cenaze yıkama kursu açtık. Cenaze ve kefenleme son derece önemli dini bir görevdir" dedi.

Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş de, "Özellikle kadın cenazelerinde bu işi bilen ve gönüllü olarak yapanlar azaldı. Bu kurs oldukça faydalı oldu" diye konuştu.

Aday öğretmenler bir araya geldi

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, kente yeni atanan öğretmenler bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, öğretmenevinde düzenlenen programda, öğretmenlerin atanmak için zor yollardan geçtiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da yeni atanan öğretmenlere mesleklerinde başarılar diledi.

Yeni atanan öğretmenlerin mesleği çok seveceklerini belirten Kuş, "Milli Eğitim Bakanlığımızın getirdiği bu yeni uygulama sayesinde önceki dönemlerde atanan öğretmenlerimizin çektiği sıkıntıları çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Burada öğrenmiş olduğunuz tecrübeler atandığınız okullarda girdiğiniz derslerde size yol gösterecek ve rahat etmenizi sağlayacak. Öğrenciler üzerinde en büyük rol modellerden bir tanesi siz olacaksınız ve öğrencilerinize kurduğunuz cümleden tutun attığınız adıma kadar örnek olacağınızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement