Yunanistan'da Erken Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Erken Seçime Doğru

Ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Çipras: "Başbakan Samaras’ın politikaları ülkeyi sömürge devletine dönüştürecek"

10.01.2015 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Başbakan Antonis Samaras'ın politikalarının sürdürülmesine izin verilmesi durumunda, ülkenin bir sömürge devletine dönüşeceğini iddia etti.

Seçim kampanyası kapsamında Argolidas bölgesini ziyaret eden Çipras, burada yaptığı konuşmada, SYRIZA'nın iktidar olması durumunda çiftçilerin destekleneceğini ve maliyetlerin azaltılması yoluna gidileceğini söyledi.

Çipras, çiftçilere uygulanan vergilerin kaldırılmasının ve sendikacılık hareketinin sağlıklı bir zemine oturtulmasının SYRIZA'nın öncelikleri arasında bulunduğunu ifade ederek, çiftçilerin borçları yeniden düzenlenerek, 12 bin avroya kadar olan gelirlere vergi muafiyeti uygulanacağını, böylelikle çiftçilerin borçları yüzünden tarlalarını ve evlerini kaybetmeyeceğini söyledi.

Konuşmasında hükümeti eleştirerek, Samaras'ın uyguladığı korkutma politikasının tutmadığını ifade eden Çipras, Başbakan Samaras'ın politikalarının sürdürülmesine izin verilmesi durumunda ülkenin bir sömürge devletine dönüşeceğini öne sürdü

Çipras, "Vatandaş kararını verdi. Yunanistan 26 Ocak'tan sonra Avrupa sürecinde başı yukarıda haysiyetli bir ülke olacak" diye konuştu.

Çipras, Avrupa'nın kritik bir dönüm noktasında bulunduğunu ve SYRIZA'nın da değişen Avrupa'nın karakteristik bir örneğini oluşturduğunu kaydetti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Erken Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement