Yüz Nakli Olan Turan Çolak Uyandırıldı - Son Dakika
Güncel

Yüz Nakli Olan Turan Çolak Uyandırıldı

sabah saatlerinde uyandırıldığı ve el kol hareketleri ile tepki verdiği açıklandı.

17.05.2012 14:21

Türkiye'nin yüz nakli yapılan dördüncü ismi olan Turan Çolak'ın dün

sabah saatlerinde uyandırıldığı ve el kol hareketleri ile tepki verdiği açıklandı.

Akdeniz

Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yılmaz katıldı.

SORULARA EL VE KOL HAREKETLERİ İLE YANIT VERDİ

Yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın dün sabah itibariyle uyandırıldığını söyleyen Doç. Dr. Murat Yılmaz, hiçbir sorun olmadığını kaydetti.

Çolak'ı yoğun bakım ünitesinden en kısa sürede çıkarmayı planladıklarını söyleyen Doç.Dr. Yılmaz "Hastamızın hiçbir sorunu yok. Şu anda gayet iyi. Bütün

bulgular stabil. Karaciğer, böbrek ve diğer organlarda hiçbir sorun yok. En kısa sürede çıkarmayı planlıyoruz. Diğer hasta Uğur Acar gibi aynı prosedürü izleyeceğiz. Ona sorular yönlendirdik. Bize el ve kol hareketleriyle cevap verdi. Şu an da gidişat çok iyi en kısa sürede çıkarırız diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

GÖZ KAPAKLARI DA NAKLEDİLDİ

Turan Çolak'ın yoğun bakımdan çıktıktan sonra Uğur Acar gibi takip edileceğini kaydeden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, Çolak'ın diğer hastalara göre biraz farklı olduğunu belirtti.

Turan Çolak'a yüzle beraber göz kapağı da nakledildiğini ifade eden Özkan şöyle konuştu:

"Bu hastanın göz kapaklarını da naklettik. İki farklı göz kası var. Bir açan, bir kapatan. Ona göre davranacağız. Gözü açma ve kapama bize göre olacak. Yaklaşık bir ay sonra bunun kararı verip ufak bir müdahale yapmamız gerekebilir. Ama yapmayabiliriz de. Biraz daha farklı takip edeceğiz. Bu hastanın göz kapağıyla ilgili bir sorunu vardı. Özellikle onunla ilgileniyoruz. Göz kapağı eski kasıyla ilgili hareketleri var, ama onun uzunluğunu kısalığını ayarlamak, diğer kapatan kasın çalışmasına göre ayarlayacağız. Bu 6 aydan önce başlamayacak. Ona göre planlayacağız. Şu an için bir sorun yok. Kulak sadece kepçe kısmı nakledildi. Duymayla ilgili bir sorun yok. Bundan sonra da olmayacak. Riski artıran bir şey yok."

Prof. Dr. Özkan, Turan Çolak'ın yeni yüzünün fotoğraf ve video görüntülerinin hastadan izni alındıktan sonra yayınlayacaklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da Çolak'ın yoğun bakımdan çıkmaması için hiçbir sorun olmadığını kaydetti.

KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Sağlık Bakanlığının Atilla Kavdır'ın ölümü ile ilgili geçtiğimiz gün çıkardığı kararla ilgili ailenin itiraz etiği ve bakanlığa dilekçe sunacağı ile ilgili soruya ise Prof.Dr. Özkan "Dilekçeden haberim yok. Konuyu kapattık. Artık konuşmak istemiyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüz Nakli Olan Turan Çolak Uyandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement