Yüzde 100 Engelsiz Müze - Son Dakika
Spor

Yüzde 100 Engelsiz Müze

Yüzde 100 Engelsiz Müze

Vodafone Park’taki Beşiktaş Müzesi her yaştan insanı Türk spor tarihine yolculuğa çıkartıyor.

25.01.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖKHAN KARAKAŞ - İSTANBUL

Vodafone Park'taki Beşiktaş Müzesi her yaştan insanı Türk spor tarihine yolculuğa çıkartıyor. Ziyaretçilerini adeta bir zaman tüneliyle futbolun yanı sıra eskrimden jimnastiğe kadar pek çok branşta geçmişe götüren müze, yüzde 100 engelsiz özelliğine sahip.

Fiziksel engellinin hiçbir yardım almadan tek başına gezebileceği müzede pek çok malzeme görme engelliler için hissedilebilir şekilde tasarlandı. Görme engelliler sergilenen eserlerin bilgilerini Braille alfabesi ile okuyabiliyor. Çocukların erişebileceği yükseklikteki ses ve görüntüler ile taraftarlık ve takım tutma duygusu da anlatılıyor.

Beşiktaş JK Müze Müdürü Canan Cürgen, müzeyi gezen ziyaretcilerin adeta zamanda yolculuk yaptıklarını belirterek, "Vodafone Park'taki müzemiz; Türk spor tarihine yakın plan bakma imkanı veriyor. En önemlisi nesnede saklı bilgileri ziyaretçilere sunuyoruz. Futbol topuna, kupaya ya da terli formaya dokunarak Türk futbolunun nereden nereye geldiğinin öğrenilebildiği, tüm taraftara kapısı açık bir müze. Beşiktaşlılık felsefesinin temellerini atan; Baba Şeref, Baba Hakkı, Baba Recep'in mirası ve büyük futbol adamı Süleyman Seba'nın ilkeleri de müzemizde yaşıyor" dedi.

Özel ziyaretçiler

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda eğitim gören 30 kursiyer dün Vodafone Park ve müzeyi gezdi. Futbolcuların soyunma odasından çim sahaya kadar stattaki her noktayı dolaşan engelliler, hem Beşiktaş'ın başarıları hakkında bilgi aldı hem de bol bol fotoğraf çektirdi. Müzede en çok dikkati çeken ise Onursal Başkan Süleyman Seba'nın üç boyutlu heykeli oldu.

]

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Yüzde 100 Engelsiz Müze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement