Yüzme Havuzunu Belediye İşletecek - Son Dakika
Güncel

Yüzme Havuzunu Belediye İşletecek

Yüzme Havuzunu Belediye İşletecek

Alanya'da Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun işletme hakkı 10 yıllığına Alanya Belediyesi'ne devredildi.

24.05.2012 10:41  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da 1994 yılında yapımına başlanan ve 17 yıllık inşaat dönemi sonrası 2011 yılı sonunda hizmete açılan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun işletme hakkı 10 yıllığına Alanya Belediyesi'ne devredildi.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından, yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan ve 13 milyon TL'ye malolan Alanya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun kullanım hakkını 10 yıllığına devrini içeren protokol, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken arasında imzalandı.

Belediye Başkanı Sipahioğlu, devletin kurumları tarafından ilçeye yapılan tesisleri 'Madem yaptın, sen işlet' demek gibi bir lükse sahip olmadıklarını söyledi. Yüzme havuzunun belediyeye işletme maliyeti getireceğini belirten Sipahioğlu, Ancak düzenlenecek olan organizasyonlardan Alanya'nın sağlayacağı kazanç çok daha fazla olacak. Bu protokol, devlet-millet ortaklığına en güzel örnek dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Alanya'da Gençlik Merkezi kuracağını dile getiren Sipahioğlu, Projesi Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan 2 katlı Gençlik Merkezi, işletme hakkı Alanya Belediyesi'nde olan Milli Egemenlik Stadyumu'nun otopark alanına inşa edilecek. İçerisinde görsel sanatlardan plaj aktivitelerine kadar birçok faaliyet dalı bulunacak. Bu yıl başlanacak inşaat bir yıl içerisinde tamamlanacak diye konuştu.

Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Necati Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda protokol, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken arasında imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzme Havuzunu Belediye İşletecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement