"Yüzyılın Aşkı"yla 8 Farklı Aşk Öyküsüne Tanık Olun! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Yüzyılın Aşkı"yla 8 Farklı Aşk Öyküsüne Tanık Olun!

"Yüzyılın Aşkı"; Tiyatro Severlere, Geçen Yüzyılın Türkiye'sinde 8 Değişik Zamanda, Farklı Karakterlerin Yaşadıkları Hayali Aşk Hikayelerini Anlatıyor.

07.03.2011 16:12

Oyunda; prömiyer seyircisinden tam not alan başarılı oyuncular Deniz Celiloğlu ve Sanem Öge rol alıyor.

Yurt içi ve yurt dışında, tiyatro alanında özellikle yeni metinler yaratmak konusuna odaklanan Ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun yeni projesi "Yüzyılın Aşkı"; geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye'sine resmi tarihin dışında çıkarak farklı bir yorum getirmeyi ve bu yolla yakın tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyor.

"Yüzyılın Aşkı"nda; 2008 yılından beri pek çok başarılı tiyatro projesinde yer alan, 2010 yılında gösterime giren "Ev" adlı filmdeki başrol oyunculuğuyla ve şu sıralar rol aldığı "Kanıt" adlı dizideki başarısıyla dikkat çeken Deniz Celiloğlu ile birçok tiyatro oyununun yanı sıra, son olarak "Ejder Kapanı" adlı filmde hemşire rolünde izlediğimiz Sanem Öge rol alıyor.

Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan'ın gerçekleştirdiği oyununun ses tasarımını; bilgisayarı sahnede bir enstrüman gibi kullanarak yurt içinde-yurtdışında pek çok konserler gerçekleştiren Korhan Erel üstleniyor. Oyunun su altında gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri, yapıtları Berlin, Paris ve İstanbul'daki koleksiyonlarda yer alan çok yönlü sanatçı Genco Gülan'a; video çekimleri ise Altın Portakal Ödüllerinde "Ben ve Nuri Bala" filmiyle En İyi Belgesel Ödülü alan Melisa Önel'e ait.

En son projesini Almanya'da Wiesbaden Devlet Tiyatroları'nda gerçekleştiren, Ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan'ın yazıp yönettiği "Yüzyılın Aşkı"; Mart ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30'da GalataPerform'da izlenebilir.

Bilet Fiyatı: Gişe Tam 30 TL Biletix Tam 34 TL

İndirimli 15 TL İndirimli 19 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Yüzyılın Aşkı'yla 8 Farklı Aşk Öyküsüne Tanık Olun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement