Yüzyılın Davasında Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Yüzyılın Davasında Karar Açıklandı

Yüzyılın Davasında Karar Açıklandı

ALMANYA'da beş yılı aşkın bir süredir Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen ve şimdiye kadar 438 duruşma yapılan neonazi terör örgütü NSU davasında nihayet karar açıklandı.

11.07.2018 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'da beş yılı aşkın bir süredir Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen ve şimdiye kadar 438 duruşma yapılan neonazi terör örgütü NSU davasında nihayet karar açıklandı. Almanya'da yüzyılın davası olarak adlandırılan NSU davasında örgütün elebaşı, nazi gelini Beate Zschaepe, ağır suçlu bulunarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu Alman ceza yasasının öngördüğü en ağır ceza. Ağırlaştırılmış ömür boyu, hükümlünün hayatı boyunca cezaevinde kalması demek. Ancak hükümlünün tavrına göre mahkemenin yeniden belirleyeceği bir süre sonra şartlı serbest bırakılma şansı bulunuyor. Ömür boyu hapis cezasında mahkum, 15 yıl hapis cezasından sonra şartlı serbest kalma şansına sahip. Ancak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasında bu şans 22 yıl sonra mümkün. Hükümlünün bu şansını incelemek için mahkeme durumunu yeniden gözden geçirmek zorunda. Mahkeme kamuoyu için tehlike görmüyorsa, kaç yıl sonra şartlı serbest bırakılma şansı doğacağına karar verecek.

SALONDAKİ NEONAZİLER ALKIŞLADI

Davanın diğer sanıklarından Ralf Wohlleben 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık Wohlleben için 12 yıl hapis istemişti. Andre Eminger terör örgütüne destekten 2 yıl 6 ay, Holger Gerlach 3 yıl, Carsten S. 9 cinayette kullanılan silahı tedarikten 3 yıl gençlik cezasına çarptırıldı. Sanık Andre Eminger'in 2.5 yıl hapis cezası almasına salonda izleyici olarak duruşmayı izleyen bir grup neonazi alkışla karşıladı. Mahkeme heyeti uyardı ve alkış yarıda kesildi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yüzyılın Davasında Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement