Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye talebi reddedilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatınca bu karara yapılan itirazı reddetti.

21.03.2014 10:33

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tahliye talebinin reddine ilişkin karara yapılan itirazın, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiği bildirildi.

Tolon'un avukatı İlkay Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Hurşit Tolon'un, Ergenekon davasında tahliyesine karar verilmesinin ardından, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada da tahliye edilmesi için Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçen hafta başvurduklarını hatırlatarak, bu talebin, mahkeme başkanının tahliyeyi uygun görmesine rağmen oy çokluğuyla reddedildiğini belirtti.

Bunun üzerine itiraz merci olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını ifade eden Sezer, "İtirazımızın kabul edilmesi yönünde savcının mütalaa vermesine rağmen talebimiz yeniden reddedildi. Hukuka aykırı, inceleme yapmaksızın verilmiş bir karar" dedi.

Avukat Sezer, Ergenekon davasında gerekçeli kararı beklediklerini ve bu karara göre gerekli itirazları yapacaklarını söyledi.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüştü. Dava kapsamında 18 Ocak 2013'te tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tahliye talebi, bir süre önce reddedilmişti. Bu karar üzerine Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement