Zirveye Ulaşımayınca Geri Dönüldü - Son Dakika
Güncel

Zirveye Ulaşımayınca Geri Dönüldü

Zirveye Ulaşımayınca Geri Dönüldü

Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre mesafedeki Bozdağ'ın turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müraacat edildi.

09.01.2012 17:32

Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre mesafedeki Bozdağ'ın turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müraacat edildi. Aralarında, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve kent protokolünün de bulunduğu 250'ye yakın kişi, kayak merkezinin yapılacağı dağa çıkarken tipi engeline takıldı, onlarca araç yolda kaldı, 2400 rakımlı Bozdağ'ın zirvesine ulaşılamadam 1700 rakımdan dönüldü.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile belediye başkanları, sivil toplam örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 250'ye yakın kişi, turizm bölgesi ilan edilmesi için Turzim Bakanlığı'na müraacat edilen Bozdağ'a gitmek üzüre bugün yola çıktı. Grayderlerin dağ yolunu açmasına rağmen, aşırı soğuk ve tipi etkili olunca 17 kilometrelik yol yaklaşık 1.5 saatte kat edildi. Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre mesafedeki 2400 rakımlı Bozdağ'ın zirvesine ulaşılamadı ve 1700 rakımdan dönüldü. Kent protokolü zorlu saatler geçirdi. Zeminin kaygan olması nedeniyle araçlar yolda kalınca dakikalarca uğraş verildi. Basın mensupları da zorlu koşullar altında çekim yapmaya çalıştı.

DEMİR, 'BOZDAĞIN Denizli OLDUĞUNA KİMSE İNANMAZö

Vali Demir, 'Bozdağ'a kayak merkezi yapılacak. Bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi için Banlığa gerekli başvuruyu yaptık. Bozdağ, 3-4 ay içerisinde turizm bölgesi ilan edilecek. Bozdağ'ın Denizli olduğuna kimse inanmaz. Ben de gözlerime inanamadım. Kar kalınlığı 1.5 metre. Bozdağ'da inanılmaz bir potansiyel var. Ege Bölgesi'nin en yoğun kar düşen bölgesi olan Bozdağ'a kayak merkezini mutlaka yapacağız. Gelecek kış yerli ve yabancı kayakçılar burada kayacaklar. Bozdağ, kış turizmi adına çok önemli merkez olacak. Yapılan ölçümlerde Bozdağ'da çığ tehlikesinin olmadığı belirlendi. Bozdağ'da yılın 4 ayı kayak yapılabilirö dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, bu yıl Bozdağ'ın mutlaka turizm bölgesi ilan edileceğini kaydedip, 'Bozdağ'da hepimizi şaşırtan tabiat harikası var. Bozdağ'a yatırımlar yapılacak ve bölgenin en önemli kayak merkezi olacakö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirveye Ulaşımayınca Geri Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement