Zonguldak'taki Yunus Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'taki Yunus Kurtarma Operasyonu

Zonguldak'ta takıldığı balıkçı ağlarından deniz polisi tarafından kurtarılan yaralı yunusun doğuştan sakat olduğu tespit edildi.

05.05.2012 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta takıldığı balıkçı ağlarından deniz polisi tarafından kurtarılan yaralı yunusun doğuştan sakat olduğu tespit edildi.

Zonguldak'ta bugün öğle saatlerinde alınan ihbar üzerine harekete geçen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, botla yaptıkları incelemede balıkçı ağlarına sarılmış halde yaralı bir yunus balığı görmüş, yapılan 30 dakikalık operasyonun ardından balıkçı ağlarından kurtarılan yunusu bota almayı başarmıştı.

Zonguldak Gıda Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hasan Akçaalan ile Hayvan Sağlığı Şube Müdür Vekili Veteriner Hekim Ali Özçelik, limana gelerek yaralı balığı inceledi. Yaklaşık 3 aylık olduğu tahmin edilen yunusta doğuştan omurilik eğriliği olduğu tespit edildi. İncelemenin ardından, aç kaldığı tahmin edilen yunusun, doğal ortamında yeniden hayata tutabileceği ümidiyle denize salınmasına karar verildi.

En iyi tedavinin yunusun doğal ortamına salınması olduğunu belirten veteriner hekim Ali Özçelik, yaşam şansının doğuştan gelen anomali nedeniyle fazla olmadığını ifade etti. Yapılacak ilaç tedavilerinin yunus suya girdiği andan itibaren etkisizleşeceğini anlatan Özçelik, "Sanırım aç kalmamak için bu limana gelmiş. Zaten açıkta beslenmesi mümkün değil çünkü yaklaşık 3 aylık bir Yunus balığı. Gerek gözlerinde gerekse omuriliğinde şekil bozukluğu var. Bu balık için uygulanabilecek en iyi tedavi kendi doğal

ortamından koparılmamasıdır. Hayvanın aç kalmasını önlemek amacıyla yeniden denize salınmasına karar verdik. Hayvanın doğal ortamında da çok uzun yaşabileceğini düşünmüyoruz çünkü büyüdükçe bu rahatsızlığı nedeniyle hem hareket edemeyecek hem de avlanması mümkün olmayacak. En azından denizde bizim oluşturacağımız koşullardan daha fazla yaşacağına inanıyorum" dedi.

Büyük bir itina ile yeniden suya bırakılan yunusun bir süre deniz polisine ait botun etrafında gezinmesi ise dikkat çekti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'taki Yunus Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement